3 de febrer del 2012

Europa vota contra "els privilegis" de Barajas


Aproven una esmena contra el monopoli dels vols internacionals de l'aeroport madrileny

Una imatge de Barajas
El ple del Parlament              Europeu ha votat "en contra dels privilegis de Barajas en els vols internacionals". Segons CiU, en aquests informes el Parlament Europeu ha donat suport públic "a dues posicions polítiques que generen un ampli 
El ple del Parlament Europeu ha votat "en contra dels privilegis de Barajas en els vols internacionals". Segons CiU, en aquests informes el Parlament Europeu ha donat suport públic "a dues posicions polítiques que generen un ampli  consens en la societat catalana, però que topen amb l’oposició constant dels dos grans partits espanyols"                                                                                                                                                              


"
                 

                   
D'ara endavant, la Comissió Europea haurà de tenir en compte aquestes recomanacions de bones pràctiques en les seves futures legislacions", s'indica. En aquest sentit, ha estat aprovada "per àmplia majoria" una esmena de l’eurodiputat de CiU Ramon Tremosa on es demana a la Comissió Europea que “asseguri que no hi haurà preferències, en els tractats bilaterals entre països de la UE i països de fora de la UE, per un aeroport concret enfront d'uns altres”. 


Tremosa ha explicat que “aquests tractats, en el cas d'Espanya, obliguen tots els vols passar obligatòriament per un determinat aeroport”. També ha detallat que, “segons un estudi de la Cambra de Comerç de Barcelona de l'any 2009, Espanya manté en vigor fins a 23 tractats bilaterals que discriminen l'aeroport del Prat en benefici de l'aeroport de Madrid-Barajas”.