23 de febrer del 2012

Islàndia jutjarà per frau i manipulació la cúpula directiva del Kaupthing Bank (8)


 

L'entitat financera va ser rescatada per les autoritats el 2008

 

EUROPA PRESS / Reykjavík /  Dijous, 23 febrer  2012

La cúpula directiva del banc islandès Kaupthing Bank, que va haver de ser rescatat pel Govern el 2008 enmig del col·lapse del sistema financer del país, incloent-hi el president i el conseller delegat de l'entitat, anirà als tribunals després d'haver estat acusats formalment de frau i manipulació per la Fiscalia Especial d'Islàndia.
En el marc de les investigacions sobre el col·lapse de la banca islandesa, Hreidar Mar Sigurdsson, antic conseller delegat del banc, i Sigurdur Einarsson, que tenia el càrrec de president, han rebut dues notificacions per part de la Fiscalia perquè compareguin davant el tribunal el pròxim març, encara que el judici, en el cas que, com es preveu, es declarin no culpables, no començarà en diversos mesos.
Els dos banquers ja havien estat detinguts anteriorment, ja que Sigurdsson va ser arrestat el 2010 acusat de falsificar documents i manipular accions, mentre Einarsson ho va ser durant un breu període de temps el 2011 en el transcurs de diverses batudes desenvolupades en oficines de l'entitat a Londres i Reykjavík.

Bombolla de crèdit

A part dels dos màxims representants de l'entitat, també han rebut citacions altres alts executius i inversors, com Magnus Gudmundsson, expresident de Kaupthing Luxembourg, i Olafur Olafsson, el segon accionista més gran de l'entitat.
Kaupthing Bank va ser una de les tres entitats islandeses que va haver de ser intervinguda pel Govern d'Islàndia l'octubre del 2008, a conseqüència de la crisi de la bombolla de crèdit i l'ensorrament de la corona.