12 de maig del 2012

L'Estat encarrega a Adif la construcció de l'enllaç del Corredor Mediterrani amb la línia del TAV



Es tracta del tram que va de Vandellòs a l'àrea de Tarragona

L'ens gestor d'infraestructures ferroviàries assumirà tots els contractes que hagin estat licitats o adjudicats per Foment


Obres aturades del Corredor Mediterrani, entre Reus i Vila-seca Foto: AZAHARA PALOMARES / ARXIU.
El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres encomanar a Adif la construcció de la connexió del Corredor Mediterrani amb la línia d'alta velocitat Madrid-Barcelona-Frontera francesa. Es tracta del tram que va Vandellòs a l'àrea de Tarragona. El govern espanyol també ha autoritzat l'execució del tram d'alta velocitat entre A Corunya i Vigo de l'Eix Atlàntic.

Segons la referència del Consell de Ministres, l'encàrrec suposa que gestor d'infraestructures ferroviàries assumirà la redacció i aprovació dels projectes que no hagin estat ja aprovats pel ministeri de Foment. Així mateix, inclou l'aprovació econòmica dels projectes i incidències de contractes que estiguin en tramitació i les obligacions mediambientals. També assumirà la responsabilitat de la realització de les obres i instal·lacions necessàries per a l'execució d'aquesta connexió.

L'acord contempla que es lliuraran a Adif els actius relacionats amb les inversions executades per la Direcció General de Ferrocarrils per la construcció de la connexió del Corredor Mediterrani.

Segons informa el ministeri de Foment, el deute que generi Adif per finançar les actuacions serà abonat per l'Estat en els termes que contempli un futur contracte programa o que s'indiquin en l'instrument que es formalitzi. Tot però, en el marc del pressupost autoritzat pel Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques.
Darrera actualització ( Divendres, 11 de maig del 2012 19:27 )