4 d’octubre del 2013

El Parlament obre una web per participar en l'elaboració de lleis

El portal www.esco136.cat permetrà als ciutadans formular esmenes  i  preguntes  als  diputats

 

4.10.2013   / RAFA JULVE / Barcelona

El Parlament ha creat un portal web que permetrà als ciutadans proposar esmenes i formular preguntes sobre aquelles iniciatives que hagin superat el debat a la totalitat i, per tant, ja s'estiguin treballant. L'eina www.esco136.cat s'estrena aquest divendres i ja s'hi poden emetre opinions sobre la llei de transparència. Al llarg d'aquest mes d'octubre també es podrà participar en l'elaboració de 10 normes més. La llei de consultes, l'electoral i la d'horaris comercials en són algunes.

Com ha explicat el vicepresident segon de la Cambra, Lluís Corominas, n'hi haurà prou de registrar-se amb un correu electrònic per poder-hi participar. Els comentaris que es facin els podran aprofitar els diputats per incloure'ls en les seves propostes o per respondre al ciutadà.

Tant les aportacions que es facin com les respostes dels ponents de cada projecte de llei seran públiques i es podran llegir a la web. A més, es podrà accedir a tot el material de treball dels grups, als vídeos de les compareixences i, finalment, en la memòria dels treballs s'hi annexaran les intervencions que hagin fet els que participin en el portal www.esco136.cat.

Fruit de les cimeres anticorrupció

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha explicat que la Cambra va decidir impulsar aquesta aplicació després de les dues cimeres anticorrupció que el president, Artur Mas, va mantenir amb els òrgans de control a principis d'any. "Ens volem acostar més a la ciutadania i que aquesta s'acosti més al Parlament", ha afegit.

http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/politica/parlament-obre-web-participacio-elaboracio-lleis-2717209