17 de gener del 2014

La Cambra de Comerç dels EUA espera una solució per a Catalunya com l'escocesa #DretaDecidir

El president de la Cambra de Comerç dels Estats Units Tom Donahue. 
Foto xarxaindepe.org


dijous, 16 gener de 2014
El president de la Cambra de Comerç dels Estats Units, Tom Donahue, preguntat sobre la qüestió catalana ha afirmat que: "Estic segur que a Espanya, com a Escòcia, ho  resoldran". Donahue no va expressar cap inquietud o preocupació entre l'empresariat americà en relació al cas català, i va afirmar que estan disposats a "treballar amb tots els amics europeus", cosa que confirma les declaracions del president de La Caixa, Isidre Fainé, que afirmava ahir des de Washington que "fins al dia d'avui els mercats no han descomptat aquest problema". Tot plegat  contrasta amb les afirmacions del president de la Cambra de Comerç dels Estats Units a Espanya, Jaime Malet, que afirmar que "hi ha una preocupació molt gran per part de la inversió estrangera pel que està passant a Catalunya"
La diplomàcia espanyola no se'n surt i malgrat el document de 210 pàgines ningú s'ha posicionat en contra el referèndum a Catalunya. La Vanguardia assegura que la reacció a la qüestió catalana és gairebé idèntica a la Casa Blanca, el Departament d'Estat, el Congrés i els fòrums empresarials, que consideren la qüestió catalana com un afer intern, el que demostra que està damunt la taula, tal com deia el mes de novembre l'ambaixador del EUA a Espanya, James Costos, que tot i que assegurava que aquest és un afer intern, "estan interessats en veure com es desenvolupa en el futur".

http://www.directe.cat/noticia/330810/la-cambra-de-comerc-dels-eua-confia-en-la-democracia-per-resoldre-el-conflicte-catala
http://www.xarxaindepe.org/2014/01/la-cambra-de-comerc-dels-eua-espera-una.html
 http://www.xarxaindepe.org/2014/01/la-cambra-de-comerc-dels-eua-espera-una.html