5 de febrer del 2014

Illes Balears: L'Assemblea presenta el balanç dels primers quatre mesos de la Caixa de Resistència


La Caixa de Resistència de l'Assemblea de Docents de les Illes Balears
presenta el balanç dels primers quatre mesos


691.000 € de suport en més 5.600 donacions fetes per desenes de milers de persones en solidaritat amb la causa dels docents


La Caixa de Resistència de l'Assemblea de Docents de les Illes Balears ha arribat a ingressar 691.000 € en el que es considera una immensa mostra de solidaritat de la societat civil envers els docents. Desenes de milers de persones han volgut manifestar el suport a la causa dels docents mitjançant les múltiples accions de suport que hi ha hagut durant aquests darrers quatre mesos, que en aquest cas han tengut una materialització econòmica.


Els docents qualifiquen d'històrica la gran operació de solidaritat que representa la Caixa de Resistència

No de bades, en aquests més de quatre mesos que fa que s'ha incrementat el conflicte entre el món educatiu i el Govern, hi ha hagut un total de 5.615 donacions que han servit el col·lectiu docent per poder mantenir viva la lluita després de 18 jornades de vaga i un seguiment massiu i sense precedents.

Es fa difícil quantificar el nombre total de les desenes de milers de persones que s'han solidaritzat amb els docents a través de la Caixa de Resistència per la gran diversitat d'aportacions que hi ha hagut. D'una banda, 117 entitats del món associatiu, cultural, federatiu... han aportat a la caixa 117.000 €. De la mateixa manera, més de cinquanta activitats organitzades per apimas, Conservatori, professors... que es dugueren a terme durant les tres primeres setmanes de vaga. Per una altra banda, hi ha hagut concerts imponents com el de Porreres, que coincidia amb la decisió de tornar a les aules, de dia 4 d'octubre de 2013; el concert dels músics a l'Auditòrium de Palma amb un ple històric, actes que aportaren uns 35.000 €. També s'ha duit a terme una subhasta històrica amb més de 200 obres i més de 100.000 € d'aportacions a la Caixa. Destaquen, així mateix, les 5.285 aportacions particulars que arriben a sumar una quantia d'uns 400.000 €.

Quant a les sortides, s'han seguit els criteris marcats per l'assemblea: accions encaminades a mantenir viva la protesta (11.700€); cobertura jurídica (7.566€) i sol·licitud d'aportacions als docents (249.440€ a data de 31 de desembre).

S'ha de dir que l'Assemblea té contractats els serveis d'un gabinet jurídic, que ha fet aportacions per a la defensa dels directors de Menorca i també pel judici contra un grup d'estudiants multats durant la vaga. I per una denúncia contra el diputat Antoni Camps, el qual amenaçava amb l'obertura de llistes negres, les quals sabem que ja circulen i que s'han cobrat víctimes tant en personal docent que treballava a Conselleria, com també entre personal de l'escola concertada i privada, que ha perdut la plaça pel fet d'exercir el dret de vaga.

El balanç 2013 de la Caixa de Resistència garanteix la continuïtat de la mobilització

Les jornades de vaga que es tenen comptabilitzades des de l'Assemblea són de més de 41.000, xifra inferior als resultats reals. Per això, es calcula que els professors han deixat de guanyar uns cinc milions d'euros aquests 4 darrers mesos. D'aquestes 41.000 jornades de vaga, els docents han demanat ajuda per uns 2.391 dies, un 5% del total. També cal destacar que molts dels docents han prescindit d'usar la caixa de resistència i que, de la resta, la majoria just ha sol·licitat un dia. Així, unes 1.800 persones de 181 centres educatius de les Illes Balears han pogut acollir-se a la caixa per tal de poder resistir un poc més en aquest conflicte que sembla lluny d'acabar.

De la mateixa manera, també s'ha de dir, que el romanent previst a la Caixa de Resistència aquest més de gener serà d'uns 330.000 €, després que s'hagin fet efectius els pagaments per valor de 68.000€.

A més a més, durant aquest més de gener hi ha previst que es paguin prop de 20.000 € d'IVA cultural per la subhasta Artistes i mestres van plegats. S'ha de recordar, també, que les accions culturals de suport als docents han tributat un 21% d'IVA, la qual cosa suposa una aportació a les arques de l'Administració superior als 30.000 €. 
http://assembleadocentsib.blogspot.com.es/2014/01/691.html#more


( La Caixa de Resistència entrarà a la història de la cultura en català com un exemple de la creativitat per resistir embats. Quin suport popular ha aconseguit!, és inèdit!, un exemple. Moltes gràcies a tots els docents de Balears!! "Illes Balears: L'Assemblea presenta el balanç dels primers quatre mesos de la Caixa de Resistència"  Cuca de Llum)