26 de febrer del 2014

Sala i Martín reitera que “Europa no permetrà inestabilitat a partir d’una Catalunya independent, perquè als seus bancs i multinacionals no els interessa”


sala i martin
                  El professor d'Economia, Xavier Sala i Martín, als estudis de RAC1
L’economista reitera que “Europa no permetrà inestabilitat a partir d’una Catalunya independent, perquè als seus bancs i multinacionals no els interessa”


25/02/2014 - Consulta - Mar Sabé
L’economista Xavier Sala-i-Martín ha etzibat avui al Ministre d’Exteriors, José Manuel García-Margallo: “Passi a jeure que nosaltres seguirem a la nostra”, contestant així a les declaracions que el ministre va fer ahir afirmant que “la independència de Catalunya pot provocar inestabilitat a tota la Unió Europea”.
Sala-i-Martin ha explicat a Rac1 des de Mèxic que “Europa no permetrà que hi hagi inestabilitat perquè no li interessa”, perquè si Catalunya s’independitza i marxa de l’euro i dels tractats europeus, el govern espanyol no podrà fer front a tot el deute que té i es tornaria insolvent, i després d’això vindria la insolvència dels bancs espanyols, “i a Europa es tornarien bojos”.
“Ni cas. La fallida de Grècia, per exemple, no ha provocat totes aquelles hecatombes que es van preveure”, ha explicat l’economista, que ha continuat: "Per tant, la independència de Catalunya tampoc”. “El que passarà és res: Catalunya seguirà dins d’Europa, dins de l’euro i amb  llibertat de moviment de persones i mercaderies; i la raó per la qual no passarà res, és perquè interessa a aquells que manen, els grans negocis i els grans bancs”, ha explicat.