20 d’octubre del 2014

Activistes i delegats sindicals de Madrid i Aragó firmen un manifest a favor del dret a decidir de Catalunya

En el manifest asseguren que "com més es negui al poble català el seu dret a decidir, més clar se li estarà deixant que la independència es l'únic camí"



ARA Barcelona | Actualitzada el 20/10/2014 // 
Més d'una vintena d'activistes i delegats sindicals de Madrid i Aragó han fet públic un manifest on defensen el dret a decidir de Catalunya. Hi afirmen que "com més es negui al poble català el seu dret a decidir, més clar se li estarà deixant que la independència és l'únic camí, perquè a Espanya no es pot". Una independència que "no ha de ser la preocupació", sinó que segons els firmants, el focus s'ha de posar sobre el fet que "el dret d'autodeterminació es pugui exercir i ningú li ho impedeixi".

"Els internacionalistes, els defensors de la unitat de la classe obrera i dels pobles no podem estar al costat del nacionalisme espanyol", assegura el text, que afirma que en el cas que Catalunya s'independitzi, "seguirem al seu costat, defensant la seva decisió". Malgrat això, avisen que "seguirem batallant per la lliure unió amb la resta de pobles de l'Estat espanyol".

El manifest, que es titula "De quina unitat del poble treballador parlen?" neix com a conseqüència de la plataforma d'esquerres antiindependentista, formada per afiliats de CCOO, UFT, USOC, PSC, ICV, Podemos, i impulsada per l'exsecretari general del PCE, Francisco Frutos. El manifest afirma: els firmants del manifest [contrari a la independència] estan molt preocupats per "la unitat del poble", però, de quina unitat del poble parlen, quan a una part del poble, el català, se li negui el dret a decidir el seu futur?".