22 d’octubre del 2014

Ekaizer: "Les clavegueres de l'Estat estan concentrades sobre Catalunya


El periodista acusa el ministre Fernández Díaz d'actuar policialment per intentar erosionar el procés català

 

Ernesto Ekaizer. Foto del ARA.
El Singular Digital - Lluís Bou -  22/10/2014
El periodista Ernesto Ekaizer ha manifestat en una entrevista al Matí de Catalunya Ràdio, que les clavegueres de l'Estat estan concentrades des del 2012 sobre Catalunya, en un intent de frenar el procés sobiranista. Segons Ekaizer, el cap de gabinet de Mariano Rajoy, Jorge Moragas, està implicat "fins a les celles" en aquesta estratègia, i també el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz.

(...)
Segons Ekaizer, al govern espanyol hi ha un departament dedicat a manipular l'opinió pública i la judicial en el tema Pujol.  Ha remarcat per exemple que la notícia que deia que un jutge de Liechtenstein investiga Jordi Pujol va sortir ahir per tapar la imputació de l'exministre i dirigent del PP Ángel Acebes.

"El que està passant a Liechtenstein ara, tal com es presenta, és d'una confusió total. La unitat d'intel·ligència financera d'aquell país ha obert una investigació a petició del Sepblac d'aquí, que està adscrit al ministeri d'Economia. Aquest havia demanat fa algunes setmanes que obrís dades sobre Artur Mas, Jordi Pujol Ferrusola i Jordi Pujol Soley. Nosaltres vam denunciar això en una història que vaig escriure al diari El País, i ara curiosament ja no apareix el nom d'Artur Mas. En la darrera comunicació, no hi apareix. Em fa la impressió que havien arribat molt lluny en l'intent d'enfangar el president de la Generalitat, i ara es conformen només amb Jordi Pujol Soley", assenyala.

Ekaizer explica que el que es publicar ahir és una comunicació electrònica d'Interpol que simplement diu que a Liechtenstein un jutge ha obert una investigació. "I l'important és conèixer per què s'ha obert la investigació. Doncs l'ha oberta per compte d'Espanya, per compte del molt català Jorge Fernandez Diaz. El Sepblac va demanar una col·laboració, i automàticament allà es judicialitza, perquè allà ho porta un jutge. Però després la policia espanyola quan filtra la informació ho presenta com una investigació independent de Liechtenstein. Aquí està la maniobra de Jorge Fernandez Diaz i el seu equip. Enrique Pino i tots aquests que es veuen més amb els periodistes que no pas fan la seva feina", apunta. Jordi Pujol ha negat avui que "tingui o hagi tingut mai" comptes a Liechtenstein.

llegir·ho tot:  http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/10/ekaizer_les_clavegueres_de_l_estat_estan_concentrades_sobre_catalunya_103985.php