23 de gener del 2015

Segòvia, 348 passatgers: La veritat sobre l'AVE. Madrid es nega a fer públiques les xifres de passatgers per estacions d'AVE des del 2011

 AVE, estació de Segovia. 348  passatgers el 2014.


Madrid es nega a fer públiques les xifres de passatgers per estacions d'AVE des del 2011 i es limita a donar el tràfic total. Pretén amagar els pèssims resultats de bona part de les estacions que ha construït els darrers anys. Però EL TEMPS ha tingut accés a les xifres en exclusiva. Aquest dijous, l'apagada informativa sobre l'alta velocitat arribarà al Congrés dels Diputats
Gemma Aguilera 18/01/2015 
Adif, l'ens públic de gestió d'infraestructures de l'Estat, es vanta que els passatgers d'AVE i llarga distància han crescut un 20% el 2014. Però ni ofereix dades de passatgers exclusives del servei d'alta velocitat ni dels passatgers que realment utilitzen cada estació construïda.

Les darreres informacions oficials són de l'any 2011, i a partir d'aquest any no és possible trobar aquestes dades ni tan sols en les memòries econòmiques d'Adif i Renfe. Malgrat les traves, EL TEMPS publica aquesta setmana en exclusiva les dades de 2013 i 2014 de passatgers d'AVE en cadascuna de la trentena d'estacions, una informació que Madrid vol ocultar perquè fa més evident la gran mentida que a hores d'ara permet a l'Estat invertir el 2015 1.000 milions d'euros per fer noves estacions d'AVE.

Segòvia, Tardienta (Osca), Antequera i Requena s'emporten la palma en la llista d'infraestructures fantasma, amb 348, 449, 3.147 i 7.122 passatgers que han pujat a l'AVE en aquestes estacions el 2014. De la resta d'estacions, només València, Màlaga, Saragossa i Sevilla estan entre 1-1,5 milions de passatgers, Barcelona arriba als 2,5 i Madrid als 6,8 milions de viatgers que pugen en aquesta estació. Cal tenir en compte que en aquestes dades només s'hi computa l'AVE, i no pas el servei AVANT-Mitja distància, que en el cas de Segòvia sí que porta més passatgers. Per tant, la xifra de passatgers que passen per aquesta estació és més elevada, però no pas per pujar a un tren AVE. Per a fer-nos-en una idea, a Segòvia el servei AVANT transporta 32.400 passatgers l'any, Requena té 7.708 passatgers d'AVE i 7.122 de servei ALVIA, i Tardienta ni tan sols disposa d'aquest servei.

EL TEMPS també posa de manifest la trampa que fa Adif per engreixar les xifres del servei d'alta velocitat, incloent en el mateix paquet el servei d'ALVIA, que Foment considera alta velocitat, i presenta els passatgers globals d'AVE i llarga distància tot i que són serveis diferents.

El grup parlamentari de CiU presentarà aquest dijous una pregunta al Congrés dels Diputats per tal de demanar explicacions sobre el fet que les dades desglossades per estacions hagin desaparegut de la informació pública des del 2011, alhora que sol·licitarà totes les dades referents a la prestació del servei d'AVE, com la rendibilitat de cada línia i la despesa de cada estació
http://www.eltemps.cat/ca/notices/2015/01/segovia-348-passatgers-la-veritat-sobre-l-ave-7868.php 


 A on trobar més informació sobre AVE i corrupció?:  cliqueu aquests tags d'articles publicats a aquesta blog, que va nèixer precisament  per tractar del túnel de Barcelona Sants-Sagrera, i que ha fet un seguiment especial dels temes AVE: