7 de setembre del 2021

“Sortir al carrer a lluitar pels drets i llibertats està en l’ADN de Catalunya”



Cobertes de la 2a edició ampliada, del 2016.



"Però la feina que estic acabant, una mena d’història de Catalunya, La formació d’una identitat, està bastant encaminada a sostenir que cal seguir persistint, passi el que passi a curt termini. Vivim en una societat que ha estat resistint durant ni més ni menys que 500 anys tots els intents d’absorció i assimilació, que ha perdut tres grans guerres (1652, 1714, 1939), que ha patit intents de persecució i anul·lació cultural i que, així i tot, surt al carrer per reclamar la llibertat. Això no es resol en pocs mesos: és una batalla molt llarga i difícil en la qual es va creure que es guanyaven moltes coses el 1979, quan es va aconseguir un Estatut que venia amb trampa, perquè no ha estat respectat mai. Avui vivim una batalla més d’una guerra molt llarga en la qual cal repensar si val la pena seguir lluitant pel que estem lluitant. Jo crec que sí."

(Josep Fontana. Entrevista 1 setembre 2014)  
>>  http://www.elcritic.cat/hemeroteca/josep-fontana


........


El llibre va sortir i se n'ha fet una 2a edició, aquesta és la portada de la 2a edició:  


"La formació d'una identitat. Una història de Catalunya" Josep Fontana. Eumo Editorial. Vic. 2016. (485 pàg)





Per saber-ne més: veieu les entrevistes que són com un resum dels missatges que el Prof. Josep Fontana vol transmetre amb aquest nou llibre:

>>  A l'entrevista que l'Andreu Barnils -al decembre 2014- li va fer en motiu de la publicació del llibre, explica molta història nostra:
Josep Fontana: 'Aquest país, si s'ha de salvar, el salvarà la gent


>> les entrades en aquesta blog de Josep Fontana:

En particular recomano les 2 o 3 entrevistes que va donar quan va publicar aquest llibre. Explica molt bé què és la identitat catalana, i les diferències amb la castellana: el professor Fontana sosté que són dues cultures molt diferents.