17 de juliol del 2015

Brauli Duart proposa crear un consorci format per IB3, Radiotelevisió Valenciana i la CCMA



Duart assegura que la predisposició al País Valencià per tirar endavant la proposta és "bona"

ACN Barcelona Actualitzada el 07/07/2015
El president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Brauli Duart, proposa crear un consorci format per Radiotelevisió Valenciana (RTVV), Radiotelevisió de les Illes Balears (IB3) i la CCMA. Ho ha dit en una entrevista al diari digital 'Comunicació 21', on explica que la intenció és "col·laborar en tot allò que es pugui i, a ser possible, al màxim nivell", passant per la producció de continguts comuna i la xarxa de corresponsals. Duart també ha explicat que, mentre no es recupera Canal 9, TV3 ha ofert la possibilitat de fer un informatiu "específic per al País Valencià, en valencià i des d'allà", tal com va dir al maig al Parlament.

Sobre la producció de continguts comuna, Duart posa d'exemple el programa 'Cosins germans' i assegura que es pot anar "molt més enllà", en referència a "informatius que abastin tot el territori, col·laboracions internacionals i cobertures" conjuntes. El president de la CCMA també afirma que "per part nostra, la voluntat hi és tota" i assegura que la predisposició al País Valencià per crear un consorci format pels tres ens televisius és "bona".

Pel que fa a la sentència del Tribunal Suprem que anul·lava la retallada del 5% del sou dels treballadors de Catalunya Ràdio, Duart diu que va ser "una sorpresa per a totes les parts". Tot i això, si el TS emet una sentència similar per als treballadors de la televisió catalana, diu que la direcció de la cadena "intentarà complir-la". Duart ha explicat que el 5% anuals dels treballadors de Televisió de Catalunya equival a gairebé 5,5 milions d'euros i ha advertit que caldria buscar fórmules per afrontar aquest "nou cost sobrevingut", ja que la CCMA, per imperatiu legal, no pot generar dèficit. 

Pel que fa a la transparència de la Corporació, Duart exposa en l'entrevista que s'està treballant de cara a la temporada vinent en un mecanisme del procés de contractació lligat a l'aplicació de la llei de transparència perquè hi hagi "absoluta claredat en tot el sistema de contractació".