23 de setembre del 2015

El Banc d’Espanya rectifica i diu ara que un corralito seria ‘altament improbable’ en cas d’independència. Sis economistes de prestigi demanen la seva dimissió.



Luis María Linde afirma que és ‘quasi impossible’ 

 


dimecres  23.09.2015
El governador del Banc d’Espanya, Luis María Linde, ha rectificat avui les seves paraules sobre el risc d’un corralito en cas d’independència de Catalunya i ha afirmat que això és ‘altament improbable’ que passi. 

De fet, ha apuntat que és ‘quasi impossible’ que es produeixi aquesta situació. Una afirmació que es contradiu amb el que va dir aquest dilluns en un esmorzar informatiu assegurant que ‘les situacions de tensió greu poden donar lloc a corralets’. ‘És un risc que existeix’, va dir aleshores.

Linde ha fet aquestes declaracions durant la seva compareixença a la comissió de Pressupost del senat espanyol, on ha manifestat que ‘ni vaig amenaçar, ni vaig treure el tema del corralito’. En aquest sentit, ha assenyalat que es va limitar ‘a respondre una pregunta que se’m va fer’.



(En López Casanovas ja havia fet ahir dimarts unes declaracions en el mateix sentit, afirmant que la probabilitat era similar a la de un terremoto.... Autoritats mentideres, quina llàstima i quina vergonya. No fan cap cap proposta alternativa a l'independència de Catalunya, només fan por. Però ara casi tothom els hi ha vist el joc, i la por queda desactivada. Cuca de Llum)


>> Aquestes declaracions rectifiquen les fetes fa dos dies, dilluns 21 setembre, cliqueu: 
Més amenaces, cap proposta en positiu: El Banc d’Espanya també amenaça i alerta d’un corralito en cas d’independència


>> Resposta de Sala i Martín a aquesta  amenaça del Banc d'Espanya, el mateix 21 de setembre 2015:
Sala i Martín desmunta les amenaces del Banc d’Espanya en cas d’independència

............


Sis economistes de prestigi demanen la dimissió de Linde per alertar d'un 'corralito'

Jordi Galí, Albert Marcet, Ramon Marimon, Gerard Padró, Xavier Sala i Martín i Jaume Ventura denuncien a l'ARA que els comentaris del governador del Banc d'Espanya alertant d'un 'corralito' són "extremadament imprudents"
ARA Barcelona Actualitzada el 23/09/2015
El text que han signat els economistes Jordi Galí, Albert Marcet, Ramon Marimon, Gerard Padró, Xavier Sala i Martín i Jaume Ventura és el següent:

"Com a economistes especialitzats en temes d'estabilitat macroeconòmica/financera, i preocupats per l'economia espanyola, volem demanar la dimissió immediata de Luis María Linde com a governador del Banc d'Espanya. Els seus comentaris sobre la possibilitat d'un 'corralito' són extremadament imprudents, tenen òbviament una motivació política, entren en conflicte amb la seva missió i poden desestabilitzar tot el sistema bancari espanyol. Els banquers centrals no han d'influenciar les decisions dels votants, la seva tasca és promoure l'estabilitat financera".
  • Jordi Galí, Professor d'investigació i Director de CREI, Catedràtic d'Economia Universitat Pompeu Fabra.
  • Albert Marcet, Professor d'investigació ICREA, Institut d'Anàlisi Econòmica CSIC.
  • Ramon Marimon, Professor of Economics, European University Insitute.
  • Gerard Padró, Professor of Economics, London School of Economics.
  • Xavier Sala i Martín, Professor of Economics, Columbia University.
  • Jaume Ventura, Professor d'investigació CREI i Catedràtic d'Economia Universitat Pompeu Fabra.
http://www.ara.cat/politica/linde-corralito-independencia_0_1435656733.html