19 de setembre del 2015

La gran banca amenaça de deixar Catalunya si s'independitza unilateralment




ARA Madrid
Les patronals de la banca espanyola ( AEB) i de les caixes d'estalvi ( CECA), que presideix Isidre Fainé, han fet una declaració institucional en què alerten que una Catalunya independent tindria risc de "reducció de l'oferta bancària" i "exclusió financera i encariment i escassetat del crèdit", perquè es plantejaran deixar el país si s'independitza.

En la declaració s'indica que l' exclusió de la Unió Europea i de l'euro d'una part de l'Estat portaria les entitats bancàries amb presència a Catalunya a " reconsiderar la seva estratègia d'implantació". Al peu de la declaració es recorda que entre els principals socis de l' AEB i la CECA hi ha CaixaBank, el Santander, el BBVA, Bankia, el Sabadell i el Popular.

La declaració diu que les patronals financeres consideren que " s'ha de preservar l'ordre constitucional" i la pertinença a l'euro del conjunt d' Espanya, per no posar en "greu perill" l'objectiu de les entitats, que és "protegir els dipositants i mantenir el flux de finançament a les famílies, les pimes i altres sectors productius i generadors d'ocupació".