18 d’octubre del 2015

Jordi Graupera, filòsof, per què investir Mas v.2

(1) La CUP NO VA DIR QUE FARIA AQUEST BLOQUEIG  DEL PRES. MAS DURANT LA CAMPANYA ELECTORAL.
 

Un punt tant important...., que tàcitament tothom tenia aceptat que el President que havia començat  el procés d'independència amb una determinada tàctica, ell l'acabi.  Només amb  aquest punt de vista ens en estem sortint d'un projecte TANT  difícil!

Francament, es pot considerar FRAU ELECTORAL. 


La CUP  que tenen a bé tenir pràctiques tant demòcrates a l'interior del partit, ara ....estant enrocant el procés i estant perdent votants...  Dels 300.000 que han tingut ja en conec que no els hi tornaran a donar el vot. Junts Pel Sí: 2.400.00 vots. Ens estant  imposant un criteri. NO tenen prou vots relativament parlant, per imposar·ho a bona llei  democràtica.

No Hi Ha Dret.


Els avisen espontània i públicament quan son devant del TSJC  donant suport al Pres. Mas,... però es fan els sords.  Fins quan?  Ens esteu posant tant nerviosos com quan ERC i Convergència no pactaven: això NO podeu fer·ho als ciutadans de Catalunya. I no li convé gens a un partit que només arriba al Parlament per 2a vegada: feu coses que no haviau dit en campanya electoral!!! Què no us adoneu que això és gravíssim???

A més a més, al President Mas que ja corre prou riscos, li aniria bé, -i als catalans també-, que fos aforat.

2) Què em diu el seny per situacions d'alt risc?  Per exemple: qui porta el timó quan hi ha galerna?  El porta el capità. S'ha format una intuició sobre com sortir·sen  a base d'hores i hores de navegar, un experiència que no es pot transmetre. Li permet pendre decisions ràpides sobre questions límit que no estan escrites encara a cap llibre. Pot·ser  hi ha millors capitans, si. Però el que ha conegut aquella situació concreta d'aquell punt de la costa, amb els seus vents, corrents i canvis sobtats és aquest. Pot això il·lustrar perquè ens sembla a tants que la millor sortida a la difícil independència de Catalunya sigui que el President Mas continui portant el timó?  Què no ho ha fet prou bé fins ara?  Més aviat si, no és això?  Perdoneu els de la CUP, es que ens esteu posant nerviosos.  Aquest procés com més ràpid, més agafes al contrari per sorpresa..., que és com es guanyen les batalles dificilíssimes!  Cuca de Llum)

......

Mas és la peça clau per acabar la partida d’escacs amb l’Estat tant si aquest cedeix i s’avé a un referèndum com si tria el camí de l’enfrontament 

 


 
En un article a 'La Vanguardia', el filòsof Jordi Graupera argumenta que una de les circumstàncies que podrien fer raonable cara el món la secessió de Catalunya és que el moviment independentista pugui demostrar que ha intentat negociar de “bona fe” tant l’encaix amb Espanya, com la disposició a acordar una solució referendària, abans d’arribar a la unilateralitat. En aquest sentit, defensa que el president Mas ha seguit l’estratègia de la bona fe tant amb els intents fallits d’encaix a Espanya com a l’hora de cercar una solució pactada amb l’Estat per fer un referèndum i ara, després de les eleccions del 27-S, quan comença la fase de legitimació de la unilateralitat, Mas és la peça clau per acabar la partida.
La via Mas ha posat en una situació delicada l’Estat

Graupera assegura que la “via Mas” de al bona fe ha situat l’Estat en una posició en la que només té dues opcions: enrocar-se o cedir. Segons Graupera, si l’Estat cedeix només pot ser en la línia d’acceptar un referèndum vinculant, la qual cosa desactivaria en bona part la campanya de la por perquè l’Estat ja no podria esgrimir un suposat boicot a la República catalana a la UE, ni el corralito, ni l’amenaça de deixar sense pensions els pensionistes. Així, segons l’autor, només grans concessions d’autogovern podrien frenar el creixement del sí.


Si l’Estat tria el camí de suspendre l’autonomia la legitimació de la unilateralitat s’intensifica 

Però si l’opció de l’Estat és l’enrocament, aquesa opció, diu Graupera, porta a una escalada que ja s’ha iniciat amb la querella contra Mas, Rigau i Ortega i acabaria amb la suspensió formal de l’autonomia. I assenyala que el problema de l’escalada és que legitima cada cop més la via de la unilateralitat, i conclou: “No sé si tindrà èxit, però acabar la partida d’escacs en els termes plantejats em sembla la raó més important per investir Artur Mas”.


http://www.directe.cat/noticia/442378/jordi-graupera-revela-la-rao-mes-important-per-investir-mas