9 de gener del 2016

Acord entre Junts pel Sí i la CUP amb Carles Puigdemont de president i sense Mas


 Moment  en que el President en funcions, Artur Mas, dona la notícia a  la premsa.

Artur Mas presenta l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont com a candidat a president

"In extremis". Junts pel Sí i la CUP han arribat a un acord en temps de descompte per evitar la convocatòria automàtica d'eleccions al març.


Redacció  
El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, ha comparegut per explicar el pacte i ha anunciat que el candidat a president de la Generalitat en el ple que es farà demà serà l'actual alcalde de Girona, Carles Puigdemont. Mas ha explicat que l'acord inclou que Junts pel Sí i la CUP donaran suport al candidat que ell proposés i que aquest és Carles Puigdemont. Mas ha recollit la frase d'alguns tuits pròxims a Junts pel Sí i ha anunciat que no formarà part del govern.


"Faig un pas al costat"

Mas també ha explicat que per garantir l'estabilitat parlamentària, dos diputats de la CUP, "s'incorporaran a la dinàmica de Junts pel Sí". A més, l'acord diu per escrit que els diputats de la CUP no votaran junt amb els grups contraris al procés, quan l'estabilitat del govern estigui en risc. Mas també diu que la CUP assumirà públicament "els seus errors" i que aquest "reconeixement d'errors per part de la CUP vindrà acompanyat de conseqüències en el grup parlamentari. Alguns diputats hauran de renovar-se i hi haurà d'haver de nous, i de noves".

Mas ha especificat que el compromís de la CUP de garantir l'estabilitat del govern és per a tota la legislatura.

Amb aquest acord, s'evita que dilluns es convoquin automàticament les eleccions, just en el límit de temps perquè el ple d'investidura s'ha de fer demà diumenge i el nou president de la Generalitat ha d'estar investit abans de les 12 de la nit. Per tant, ha de sortir elegit en primera volta perquè no hi ha temps material de convocar un nou ple i fer una segona votació.

 

 Captura de pantalla del texte del pacte Junts Pel Si i la CUP


La CUP confirma l'acord
La CUP també ha confirmat aquest acord i l'ha explicat en un comunicat. En aquest text, no hi ha el nom de Carles Puigdemont, sinó que el que està escrit és que votaran en primera volta el candidat que proposi Artur Mas.



(Mentrestant no surti el vídeo amb la compareixença del President en funcions Artur Mas, deixo el texte. Cuca de Llum)