3 de gener del 2016

La CUP diu no a la proposta d’acord de Junts pel Sí: hi haurà eleccions al març. Vilaweb.



Els contraris a la investidura de Mas han guanyat la votació del consell polític 

Diumenge  3.01.2016  15:29
El consell polític de la CUP s’ha decantat per no donar suport a la investidura d’Artur Mas. La reunió dels 68 representants de les assemblees territorials i de les organitzacions de la Crida Constituent (CC) ha acabat amb un resultat contrari a donar els vots necessaris al parlament perquè el president en funcions de la Generalitat revalidi la presidència i pugui formar govern. També eren a la reunió els deu diputats i els quinze membres del secretariat nacional, però no han votat perquè no tenen dret a vot en el consell polític.

Amb aquest escenari la situació s’aboca a unes noves eleccions anticipades el mes de març, a l’espera del que faci Junts pel Sí sobre la candidatura de Mas. Una opció que sembla molt improbable perquè des de la coalició de CDC i ERC ja han reiterat diverses vegades que el candidat a la presidència és el líder de Convergència i que això no canviaria.

Calendari noves eleccions
El 10 de gener és el darrer dia que estableix l’estatut per investir president i a partir d’aquesta data es dissol el parlament i les eleccions al parlament queden convocades de nou de manera automàtica. Un cop dissolta la cambra la llei diu que s’han de fer les eleccions 54 dies després, és a dir, el 6 de març vinent. En aquest cas la campanya electoral hauria de començar la nit del 18 de febrer.