2 de gener del 2016

Carta al Reis: Si jo fes una nova Constitució per Catalunya... Però calen dos vots per investir al P. Mas.


Això és el començament de la carta als Reis per Catalunya. Ha sortit d'una conversa de Facebook. S'accepten peticions i anirem afegint. Seguiré rumiant:







Si jo fes una nova Constitució per Catalunya, i com és un dels temes del s.XXI, jo prohibiria les privatitzacions, que son un dels cops mestres de la dreta desde 1973 (-+). El primer assaig va ser Xile, pobres. Val, donc prohibit fer.ne ni una sense un referèndum previ. I totes les retallades - què és evident que hem de fer marxa enrera en tot allò de sanitat i ensenyament -, per llei que sigui un % del pressupost anual de la Generalitat.


- Si fos per mi, posaria a la Constitució que fos OBLIGATORI fer un estat de comptes cada any a 1 de juliol, per analitzar com va l'acompliment del Pressupost de l'any. Ui, no sabeu quàntes coses s'arreclarien de cop!! Moltes vegades els funcionaris tenen inèrcies rares, com per exemple, no executar el pressupost,...si no ho han començat a fer abans de l'estiu: com si 6 mesos no fòssin res!!!


- Joe BC. Si, pero gracies a la CUP mai tindrem cap constitució


- Ah si, un altre. A Madrid, a una llei o reglament d'aquestos que no conec bé, allà hi ha la lletra petita. Si si. Fixeu·vos com mana la lletra petita: si el Gobierno no executa una partida del Presupuesto (que es barallen a las Cortes cada any com xinxes), val, donc si no s'executa, aquells diners tornen al "pot comú" i aquí no ha passat res. L'atardor següent es tornen a barallar - pura comèdia, pur engany! - i si no li vé de gust, torna a no executar·ho. Així és com un pont pot triga moltes vegades 10 anys a construir·se, i haurà passat 10 vegades el pressupost per les Cortes! Nois 10 vegades!!! Quina "productivitat" i eficiència no??!!! Així va l'irreformable Espanya: marxem!!!!!


Aixs, m'he encés. Ha sigut llarg


Emilio Sylla Cantalejos. Així no nem enlloc...i tothom té la seva part de culpa i de raó, val..., però o ens unim i nem tots a una deixat·nos d'insults i crítiques o pleguem que estem fent el ridicul i junts tenim prou forca i dignitat per fer-ho o almenys per intentar-ho...


-  Però es clar, per poder fer tot això, no hi ha altre remei que declarar·nos sobirans, ser independents i autogovernar·nos. Per fer·ho depressa, ara i avui, això passa perquè la CUP doni dos vots a l'investidura de Mas. Sino, tornar a muntar la coyuntura favorable, pot trigar uns altres 5-7 anys com a mínim. I pel camí nois, perdem mooolts quartos regalats a Madrid, enlloc de dedicats a fer marxa enrera de retallades. Catalunya té crèdit, i si el té és perquè s'el mereix. Si necessitem demanar prèstec pels primers 4-5 anys, ens el donaran. I no es nou: això és així des del 1800 !!: Napoleó va annexionar·se Catalunya per això, durant quatre anys!


>> Afegeixo idees escrites abans de manera dispersa:

- La nostra Constitució catalana ha de ser molt clara i repetir en dos llocs del texte les idees bàsiques perquè no hi hagi cap dubte, i no es pugui interpretar de dues maneres, guerra a l'ambigüitat.


- Tot serà possible com més participació ciutadana hi hagi - negada o entorpida "de facto" en l'actual status de la dita "Transició"; es clar, participació vol dir molts ulls i per tant menys manipulació...menys corrupció....ai, això als poderosos no els interessa, als ciutadans SI i TANT, JA HO CREC !!!

-  Un país té unes lleis perque hi hagi el millor ordre possible, i els ciutadans visquin  bé.  La perversió actual d'això és que les lleis es fan més/del tot a favor de les grans empreses (diu Falciani que son els senyors feudals del s.XXI). Darrerament sembla com si les lleis antimonopoli no s'apliquin gaire. Què les lleis siguin pels ciutadans, no per les corporacions.

-   Segueixo amb més idees a article següent, més antic.