9 de gener del 2016

Ple d'investidura especial a les cinc de la tarda de diumenge

Demà a les 5 de la tarda començarà la sessió al Parlament per investir Carles Puigdemont com President de la Generalitat.


No hi ha temps de fer una segona volta, que acostuma a tenir lloc dos dies després de la primera


Redacció
A primera hora d'aquesta tarda, el president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, s'ha reunit al Palau amb membres de Convergència i el partit ha convocat una executiva a la seva seu.

Amb aquesta fórmula plantejada a última hora, Artur Mas abandona la presidència després de les intenses negociacions després de la negativa de la CUP a investir-lo.
Davant d'aquest nou escenari, només es podrà investir el president en una primera volta aquest diumenge, just abans que dilluns acabi el termini.

Forcadell ha explicat que el ple es farà a les 17h:



 
Amb els temps tan justos, no hi ha temps de fer una segona volta, que acostuma a tenir lloc dos dies després de la primera.

Per poder culminar la investidura en la primera volta, però, cal que s'arribi a la majoria absoluta, es a dir, a un mínim de 68 vots, sobre els 135 totals.

Els 68 diputats necessaris per a la investidura podrien tirar-la endavant si, per exemple, alguns membres de la CUP que no tinguessin afinitat amb l'acord fessin un pas enrera i, d'alta banda, els que tinguessin més proximitat amb l'acord ocupessin el seu lloc. També es podria tirar endavant la investidura si dels deu diputats de la CUP, sis diguessin sí i quatre s'abstinguessin.