2 d’abril del 2016

Munté considera una "excel·lent notícia" la recuperació de la reciprocitat en les emissions de les televisions públiques TV3 i IB3

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha qualificat “d’excel•lent notícia” i de “pas endavant la recuperació de la reciprocitat en les emissions de les televisions públiques TV3 i IB3. Així ho ha dit en una compareixença davant la premsa aquest migdia al Palau de la Generalitat. A les illes Balears ja fa alguns mesos que es poden veure els diferents canals de TV3 i des d’avui al migdia, els espectadors de Catalunya poden tornar a veure les emissions d'IB3, a través del canal IB3 Global. Segons Munté, “aquest ha estat un objectiu del Govern de Catalunya des de la signatura d'un acord de reciprocitat l’any 2009 amb el govern balear”.

Per Munté, “a Catalunya avui s'ha pogut finalment ampliar l'oferta en llengua catalana, ampliant aquest espai comunicacional comú en llengua catalana” i això suposa una molt bona notícia. La consellera ha felicitat a la CCMA i a IB3 “per tota la tasca que s’ha fet a tots nivells, també la tècnica que no és senzilla”. La portaveu confia en què ben aviat la reciprocitat amb el País Valencià sigui també una realitat i assegura que des del Govern hi ha la voluntat d’arribar a un acord semblant.