29 de juny del 2016

PP, PSOE i C's impedeixen la compareixença de Fernández Díaz al Congrés per les converses amb De Alfonso

( Cada vegada més,  el corrupte govern de Rajoy, corrupte fins a límits inimaginables....   Cada vegada ho és més a la llum pública, ja ha perdut la vergonya.  La primera vegada  que  la va perdre, que jo recordi,  va ser al destituir al jutge Epidio Silva: el jutge va tindre "la gosadia" de ficar a Blesa a la presó de manera preventiva, a fi que no destruis proves de Bankia.
Es clar que els seus electors els hi perdonen tot: El PP de Rajoy acaba de guanyar les eleccions, i amb una dotzena més de diputats!!! El colmo!!!  No hi ha paraules per calificar Fernández Díaz ni a Rajoy. Marxem!  Això no és un país normal, és un olla de grills imprevisible.  Cuca de Llum.)

Fernández Díaz amb el ministre de Justícia, Rafael Catalá, aquest dimarts al Congrés Foto: EFE.ERC, CDC, Podem i IU havien demanat que el ministre d'Interior donés explicacions sobre la conxorxa per fabricar casos contra ERC i CDC 


La Mesa de la Diputació Permanent del Congrés, formada per representants del PP, el PSOE i C's, ha tancat la porta per unanimitat aquest dimarts a les peticions d'ERC, CDC, Podem i IU per a la compareixença del ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, perquè doni explicacions sobre les converses amb el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, on es parlava de com fabricar casos contra ERC i CDC i distribuir-los a la premsa. Segons fonts del Congrés, els representants de la Mesa de la Diputació Permanent ni tan sols han arribat a debatre sobre les peticions i les han rebutjat per “qüestions formals” adduint que el cas no conté prou elements com per forçar una compareixença amb les Corts dissoltes.

Les peticions demanaven que es convoqués una Diputació Permanent per debatre sobre la conveniència de la compareixença del ministre, un cop el Diari Público ha fet públiques les converses amb el director de l'Oficina Antifrau, on s'aborden rumors com l'existència d'un compte de l'exalcalde Xavier Trias tindria a Suïssa –cosa que es va demostrar falsa- que després van aparèixer a mitjans de comunicació abans de les eleccions.

CDC i ERC demanaven a més la compareixença del president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, en el cas que no cessés el ministre, cosa que el líder del PP es va negar a fer durant la campanya electoral posant l'accent en la gravetat del mètode d'obtenció de la informació: una gravació al despatx del ministre.

La diputació permanent del congrés està formada per dos representants del PSOE, dos del PP, i un de C's. Pel PSOE són el president del Congrés, Patxi López, i la presidenta del PSOE, Micaela Navarro. Pel PP hi ha la vicepresidenta del Congrés, Célia Villalobos, i l'expresidenta del PPC, Alícia Sánchez Camacho. Per C's hi ha el diputat Ignacio Prendes.