29 de juny del 2016

Un nou àudio de la conversa entre Fernández Díaz i De Alonso revela detalls sobre la seva estratègia

El director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, al parlament (fotografia: ACN).


El Parlament de Catalunya votarà demà la destitució del director de l'Oficina Antifrau 


28.06.2016
El diari Público ha revelat nous fragments de la conversa entre el ministre d’Interior espanyol en funcions, Jorge Fernández Díaz, i el director de l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC). En aquest cas parlen sobre la utilització del  Servei Executiu de la Comissió de Prevenció d’Emblanquiment de Capitals i Infraccions Monetàries (Sepblac), òrgan dependent del Ministeri d’Economia. L’objectiu era investigar els comptes de l’ex-batlle de Barcelona Xavier Trias, al càrrec el 2014, en el moment de la conversa.

De Alfonso diu a Fernández Díaz: ‘Si tu m’ho demanes, jo ho a Juan Manuel Vega, al director del Sepblac. Però, bé, tampoc no vull que el director del Sepblac pensi que hi ha coses rares. El Sepblac el rep i no sé com funcionarà.’

(Anar a la pàg. de Vilaweb per sentir el 1er audio)

Després de parlar de Trias, passen a parlar del president de l’AMI i batlle de Vic de llavors, Josep M. Vila d’Abadal, en qui Fernández Díaz té molt d’interès i que en algunes altres converses havia acusat de ‘talibà’.

Diu Daniel De Alfonso: ‘Sí, sí, sí … Això de Vila d’Abadal sortirà si aquests documents em permeten de lligar bé, amarrar bé, l’aspecte penal. Aniria a la fiscalia directe. Si no, si aquest document arriba i m’ho desmunta… de debò, què queda?: un retret social fort, queden unes advertències i unes recomanacions que li faríem.

(Anar a la pàg. de Vilaweb per sentir el 2on audio)

Segons que explica Público, el Ministeri d’Interior espanyol ha utilitzat també el Sepblac per investigar el líder de Podem, Pablo Iglesias.