19 de desembre del 2017

El vídeo de Fachin als indecisos acumula més de mig milió de visites en dos dies

--


L'ex-dirigent de Podem Catalunya demana el vot per a partits independentistes per donar 'una resposta contundent i digna', al govern de Rajoy 

El vídeo en què Albano-Dante Fachin, ex-dirigent de Podem Catalunya i impulsor de Som Alternativa, s’adreça als indecisos per a les eleccions del 21 de desembre ha acumulat més de mig milió de visites a YouTube en dos dies. Fachin, que hi reconeix que no es independentista, recomana a aquells que no hagin decidit el vot que es decantin per partits independentistes. ‘L’1 d’octubre va quedar clar que qualsevol que planti cara a Rajoy i al bipartidisme corrupte i a la monarquia imposada serà estomacat. En vista d’aquest panorama, és imprescindible de donar-hi una resposta contundent. La més digna és que guanyi l’independentisme.’

Al vídeo, que YouTube marca com un dels més vists del moment, Fachin insisteix que els vots a Catalunya en Comú – Podem són vots que Rajoy farà seus, perquè creu que el president espanyol els comptarà com a vots constitucionalistes. ‘Si no hi ha una majoria independentista, Rajoy sortirà a dir que ha derrotat els independentistes; però compte, perquè qui haurà derrotat serà tothom qui va defensar les urnes l’1 d’octubre’, diu Fachin.

I afegeix que l’entristeix especialment el paper dels comuns. ‘De vegades em pregunten per què els critico tant. És molt senzill: no he esperat mai res del PP, del PSC ni de Ciutadans, però sí que esperava alguna cosa d’un espai que havia vingut a desafiar i trencar el règim del 78’, diu.

‘Com sabeu, no em presento a les eleccions, de manera que no tindré l’oportunitat de defensar aquestes idees en cap debat. Si coneixes algun dels més de sis-cents mil indecisos i creus que aquestes reflexions el poden ajudar, envia-li aquest vídeo’, acaba dient.