25 de desembre del 2017

ERC denuncia a la Comissió Europea anomalies amb el vot exterior



Els eurodiputats Terricabras i Solé han fet una pregunta parlamentària sobre els catalans a l’estranger que no han rebut la documentació a temps i els problemes als recomptes 

 
Una urna a l’oficina consular d’Espanya a Brussel·les Foto: ACN.

Els eurodiputats d’ERC Josep-Maria Terricabras i Jordi Solé s’han adreçat aquest dijous a la Comissió Europea per denunciar les anomalies amb el vot exterior pel 21-D. A través d’una pregunta parlamentària han demanat a la institució si considera que “s’ha vulnerat el dret a vot dels catalans residents a l’estranger”. En el text els parlamentaris han explicat que “s’han denunciat casos -a Mèxic, Equador i els Emirats Àrabs, i països europeus com Bèlgica i Luxemburg- on el material electoral s’ha rebut amb retard o fins i tot no s’ha rebut”.

A més a més, el document també recull que observadors electorals han denunciat que, en alguns casos, el recompte no s’ha pogut fer efectiu “atès que només s’ha pres nota del vot presencial”. En aquest sentit, Terricabras i Solé han preguntat a l’executiu comunitari quines accions durà a terme per investigar les anomalies i si “s’han donat les condicions necessàries per considerar que el procés ha estat transparent pel que fa al vot exterior”.

 Els voluntaris que s’han organitzat per fer supervisar el vot exterior als consolats d’arreu del món van denunciar dimecres que els catalans a l’exterior han trobat anomalies i dificultats a l’hora d’exercir el seu vot. Catalans al Món va especificar que és especialment en els països de fora de la UE que el retard en l’enviament del material electoral als votants està sent més rellevant.