21 de gener del 2018

Els periodistes de Sky News expliquen com els va impressionar la brutalitat de la policia espanyola l’1-O (vídeo 9min 56')
L’impacte internacional de la brutalitat policíaca de l’1-O encara ressona. La televisió britànica Sky News ha emès un reportatge en què els periodistes de la cadena expliquen a càmera com els va colpir informar dels fets. El reportatge, enregistrat a Barcelona, és un episodi del programaHotspots: On The Frontline‘ (Punts calents: a la línia del front’), que explica les històries dels periodistes que es desplacen a llocs de conflicte del món.

Els periodistes Mark Stone, Ed Young i Ben Gordon detallen com va ser treballar l’1 d’octubre i quins sentiments els van despertar la violència de la Guàrdia Civil i la policia espanyola. A més, els testimonis van acompanyats d’imatges de la violència a Barcelona fins ara inèdites.

Era extremadament tens. La gent feia un bloc compacte, la policia volia estirar-los un per un, explica el productor Ben Gordon. Cap a les deu del matí em vaig adonar que la cosa era diferent, s’anava tornant molt volàtil. Si aquella escena que nosaltres vèiem es reproduïa per tot el territori estàvem segurs que hi hauria un gran problema i seria un dia molt difícil, diu Mark Stone.

(Comentaris de Vilaweb: https://www.vilaweb.cat/noticies/video-1-o-els-periodistes-de-sky-news-narren-com-els-va-impactar-la-brutalitat-de-la-policia-espanyola/)


Altres entrades relacionades amb l'intervenció policial arran del referèndum de l'1-Oct 2017