25 de gener del 2018

25.01.2018 - JxCat respon a Santamaría: ‘No acceptarem amenaces; és un cop d’estat’

El diputat Eduard Pujol. Imatge de Vilaweb

Pujol ha mantingut que Puigdemont continua sent el candidat de Junts per Catalunya a la presidència de la Generalitat 

25.01.2018  14:10 - Vilaweb
Poca estona després de conèixer-se que Mariano Rajoy ha demanat un informe al consell d’estat per a impugnar la proposta d’investidura de Carles Puigdemont, Junts per Catalunya ha reaccionat des del parlament i ho ha titllat de cop d’estat: ‘Són hores greus per aquest parlament, per la política catalana i per aquells que volem respectar la voluntat popular’, ha dit el diputat Eduard Pujol, que considera que el govern espanyol vol interferir en la formació del govern català i ‘segrestar la voluntat dels ciutadans’.

‘Nosaltres no acceptarem ni amenaces ni coaccions. Aquest és un principi sagrat en l’exercici de les nostres obligacions. Som els representants legítims del poble de Catalunya’, ha dit Pujol, visiblement molestat i mentre mostrava la credencial de la junta electoral que demostra que el president Carles Puigdemont i candidat a la investidura, és diputat amb tots els drets que li reconeix la seva pròpia condició de diputat.

Així doncs, Pujol ha mantingut que Puigdemont continua sent el candidat de Junts per Catalunya a la presidència de la Generalitat: ‘Perquè així ho han decidit els grups d’aquesta cambra i després de visitar la segona institució del Parlament, el president Roger Torrent’. A Torrent també li han demanat que ‘mantingui la dignitat del seu càrrec’, i per tant, que no accepti cap resolució del TC.

Sobre la data de la investidura i que segons alguns mitjans, genera discrepàncies entre Junts per Catalunya i ERC, Pujol ha dit que la resposta serà ‘la unitat’.