13 de febrer del 2018

13.02.2018 - Roger Torrent portarà al Tribunal de Drets Humans els entrebancs d’Espanya a la investidura de Puigdemont

Foto del moment en que Torrent visita oficialment Puigdemont a Bruxel·les, fa uns pocs diesTorrent ha pres la decisió sense consultar Junts per Catalunya

El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, ha anunciat que presentaria una demanda de mesures cautelars al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) sobre els entrebancs del Tribunal Constitucional espanyol a la candidatura de Carles Puigdemont a la presidència de la Generalitat. La demanda al TEDH s’ha de presentar a títol individual, i per això Torrent, a més d’impulsar-la, proposarà als diputats catalans que s’hi afegeixin.

Segons fonts del parlament, Torrent demanarà al TEDH que es tuteli els drets polítics i, en concret, el dret de participació política de Puigdemont. És a dir, el seu dret a sotmetre’s a un debat d’investidura com a diputat electe i a ser escollit president si té el suport de la majoria parlamentària. Torrent ha pres la decisió de presentar recurs al TEDH sense consultar Junts per Catalunya.

Les mateixes fonts indiquen que la demanda de mesures cautelars té un caràcter restrictiu i és reservada a casos molt específics en què pot haver-hi un dany irreparable. En el cas que la demanda fos estimada, es resoldria en vint-i-quatre hores.

 

El Parlament presenta al·legacions al TC

Torrent ho ha fet al mateix temps que el parlament presentava les al·legacions al TC respecte de les mesures cautelars per a investir Puigdemont –segons les quals ha de ser present a l’hemicicle i ha de tenir autorització del jutge Llarena– i contra la impugnació presentada pel govern espanyol. En l’escrit d’al·legacions remès aquest mateix dimarts al TC, els lletrats del Parlament demanen que, mentre el tribunal decideix si accepta o no el recurs, no s’imposin mesures cautelars i Que es tingui per personat el Parlament en la causa.

Els lletrats consideren que la impugnació que demana el Govern central i les mesures cautelars del TC tenen un caràcter ‘preventiu i purament hipotètic’ que provocaria que fossin improcedents, un argument en la línia de l’escrit remès pel Consell d’Estat, que va considerar que no era el moment de presentar el recurs.

https://www.vilaweb.cat/noticies/roger-torrent-portara-al-tribunal-europeu-de-drets-humans-els-entrebancs-despanya-a-la-investidura-de-puigdemont/ 


Comentari a Facebook:
"Perdona si el TEDH admet a tràmit aquesta demanda trigerà 48 hores a emetre les interlocutories com sempre es fa amb les interlocutories. El judici si que pot trigar anys , peró les interlocutories son d'inmediata execució i serà comunicada al TC"