21 de febrer del 2018

El jutge Pablo Llarena dictarà una ordre de detenció internacional contra Anna Gabriel

>> Anna Gabriel: "Volem evidenciar que se'ns persegueix per una actuació política"

21 Feb 2018

Entrevistada al "Telenotícies migdia" de TV3, l'exdiputada de la CUP ha dit que des de Suïssa vol "seguir denunciant la situació d'excepcionalitat" que es viu a Catalunya

 

Entrevistada al "Telenotícies migdia" de TV3, Gabriel ha explicat que la CUP ha decidit "desdoblar l'estratègia" i que el seu paper serà denunciar a l'estranger que se'ls acusa d'una "rebel·lió armada i violenta" inexistent:


"Nosaltres el que tenim intenció de fer és contestar una eventual demanda d'extradició, si arriba, és posar d'alguna manera un mirall a l'Estat espanyol, a la seva judicatura, al seu executiu, i posar en evidència que se'ns està perseguint per una actuació política, estrictament política."
"No sabem encara exactament què se'ns retreu, perquè els informes de la Guàrdia Civil tampoc és que individualitzin massa responsabilitats; en tot cas el que és evident i és de sentit comú és que aquí no hi ha hagut una rebel·lió armada i violenta i, per tant, el fonament dels delictes que suposadament se'ns pretenen atribuir no existeix."

"És una persecució política que relliga amb el que hem manifestat diferents portaveus de l'executiu en diferents moments que es vol liquidar l'independentisme, se'ns vol humiliar, es vol fer un exemple de nosaltres. Creiem que això, per si mateix, és denunciable."

"Dret penal de l'enemic"
Al principi de l'entrevista Gabriel ha recordat la condemna al cantant Valtonyc i també la retirada de l'exposició de Santiago Sierra sobre presos polítics a Madrid. (a la fira ARCO)

Segons Gabriel, als líders independentistes se'ls està aplicant un "dret penal de l'enemic", sense garanties ni drets, en una aplicació del dret penal que no s'ajusta a l'atribució de responsabilitats individuals als investigats.
"S'està treballant per convertir-nos en culpables"

De fet, segons Gabriel, des de diferents àmbits ja els han condemnat:

"Una de les coses que volem aprofitar per denunciar és que a ulls de part dels mitjans de comunicació que treballen justament per construir opinió pública, nosaltres ja som culpables."
"S'està treballant per convertir-nos en culpables, s'està treballant perquè la presó sigui una situació normal per persones que jo crec que no hi ha cap base perquè siguem condemnades en base als 'delictes' pels quals se'ns investiga."
Pel que fa a la possible demanda d'extradició que pugui emetre el Tribunal Suprem contra ella, Gabriel ha confirmat que, si n'hi hagués, demanaria asil polític a Suïssa. Segons ha dit, "hi ha la base i el fonament per poder-la sol·licitar".
(...)
La notícia ja feia preveure que Gabriel molt possiblement no es presentaria aquest dimecres davant del jutge per declarar. Això es va confirmar aquest dimarts, quan el diari suís "Le Temps" va publicar una entrevista amb ella.

En l'entrevista, Gabriel deia que no es presentaria al Suprem perquè està convençuda que no tindria un judici just.

Dimarts, un portaveu del govern suís va dir que les acusacions a Gabriel semblen lligades a delictes polítics, i que això impediria la tramitació d'una eventual extradició per falta de base jurídica.
http://www.ccma.cat/324/gabriel-volem-posar-un-mirall-a-lestat-perque-es-vegi-que-ens-persegueixen-per-una-actuacio-politica/noticia/2839419/

 ......

>> La fiscalia demana presó per a Anna Gabriel i que es dicti una ordre d'extradició immediata

Ara caldrà saber quina decisió adopta el jutge Pablo Llarena

21 Feb 2018

Després que l'exdiputada de la CUP Anna Gabriel no ha comparegut al Tribunal Suprem com a investigada en la causa per rebel·lió contra líders independentistes, la fiscalia ha demanat al jutge del Suprem que dicti una presó provisional per a Anna Gabriel, una ordre de recerca i captura internacional, la seva detenció preventiva i l'extradició immediata.

"La Fiscalia del Tribunal Suprem ha demanat al magistrat instructor en relació amb la investigada Anna Gabriel que es dicti presó provisional i, un cop acordada, procedeixi a cursar l'ordre de recerca i captura internacional i la seva detenció preventiva, per cursar la posterior demanada d'extradició davant de les autoritats competents".
La Fiscalia ha justificat la seva petició després que Gabriel no ha comparegut a la segona citació davant del Suprem sense al·legar una causa justificada.
http://www.ccma.cat/324/la-fiscalia-demana-preso-per-a-anna-gabriel-i-que-es-dicti-una-ordre-dextradicio-immediata/noticia/2839459/

 .......

20 Feb 2018

>> El jutge Pablo Llarena dictarà una ordre de detenció internacional contra Anna Gabriel, una vegada es confirmi la seva incompareixença davant el Tribunal Suprem. Llarena, de fet, l'ha citat aquest dimecres per ser interrogada com imputada per un delicte de rebel·lió, sedició i malversació.     Segons ha avançat 'El Confidencial', la petició d'arrest s'ha dut a terme a través de la Interpol i servirà per localitzar-la i comprovar que, efectivament, es troba a Ginebra.


La notícia ha saltat a la llum mentre aquesta és a Ginebra 

https://catalunyadiari.com/politica/suprem-reclamara-interpol-detencio-immediata-danna-gabriel?bot=gabriel