27 de març del 2018

27.03.2018 - Puigdemont: La jutgesa d'instrucció que va interrogar-lo ahir, diu que la seva entrega podria ser considerada improcedentVilaweb:

Però és el Tribunal Superior de Schleswig-Holstein qui tindrà l'última paraula


 Imatge d' EFE/ Fock Strangmann, publicada a Vilaweb


La interlocutòria d’ahir de la jutgessa de Neumünster que va interrogar el president Carles Puigdemont diu que l’extradició podria ser tombada. Opina que l’extradició podria ser improcedent, després d’haver avaluat les qüestions judicials, en la interlocutòria de la qual s’ha fet ressò el setmanari Der Spiegel a la seva web. La jutgessa només va fer el tràmit d’identificació i presa de declaració de Puigdemont, i serà el Tribunal Superior de Schleswig-Holstein qui decidirà sobre l’extradició i sobre la situació en què es trobi el president fins que no es resolgui.

La jutgessa  va decidir que, de moment, Puigdemont romangui en custòdia policíaca, perquè hi veu risc de fuga. Però va més enllà, i fa aquesta observació, segons Der Spiegel: No hi ha dubte que l’euroorde aporta evidències que l’extradició de la víctima podria ser jutjada improcedent després d’haver examinat exhaustivament els pertinents assumptes legals.

L’autor de l’article del Spiegel ho interpreta així: En altres paraules, si fos per la jutgessa, podria haver decidit no extradir a Puigdemont. La frase és poc habitual, i bàsicament no té cap paper a l’hora de prendre de la decisió. I és motiu de preocupació per al govern de Madrid. I afegeix: Les autoritats espanyoles havien retirat una ordre de detenció europea per a Puigdemont una vegada les autoritats belgues van assenyalar que hi hauria problemes amb l’extradició. Per a Carles Puigdemont i els seus seguidors, la frase és una llum d’esperança.