27 de març del 2018

27.03.2018 - El Comitè de Drets Humans de l’ONU accepta a tràmit la demanda de Puigdemont per la vulneració dels seus drets



Actualitzada el 27-03-2018 13:22
El Comitè de Drets Humans de les Nacions Unides ha acceptat a tràmit la demanda de Carles Puigdemont per “vulneració” dels drets polítics a Espanya. Segons l’escrit del comitè de l’ONU, la demanda s’ha acceptat aquest dilluns. 

Aquesta decisió se suma al dictamen del mateix comitè sobre Jordi Sànchez que, en aquest cas, demanava, a Espanya, mesures cautelars.

L’escrit de l’ONU ha informat que la demanda s’ha tramitat i s’ha enviat a les autoritats espanyoles. Ara tenen un termini de sis mesos per facilitar-ne tota la informació.

Mesures cautelars
Les Nacions Unides insta Puigdemont a indicar el tipus de mesures cautelars que vol exigir a Espanya en cas que finalment es conclogui que els seus drets s’han vulnerat. 

Puigdemont va presentar el recurs davant del Comitè de Drets Humans l’1 de març. La resolució no anirà tan ràpida pel termini que té Madrid per aportar observacions i informació. 

En la demanda, Puigdemont defensava que l’Estat havia vulnerat les seves obligacions en tractats de vigència internacional com la Declaració Universal de Drets Humans i el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics. 

Grup de 18 experts
El Comitè de Drets Humans de l’ONU és un grup de 18 experts independents que vetllen pel compliment d’aquests tractats. Si les queixes presentades compleixen els requisits, s’incorporen a una llista de casos i es transmeten a l’Estat corresponent perquè faci els comentaris que consideri.