20 de març del 2018

Duríssim discurs de l’exfiscal José Antonio Martín Pallín durant el debat a l’ONU sobre Catalunya i Espanya

L’exfiscal del Tribunal Suprem José Antonio Martín Pallín


19 de març de 2018
Moltes personalitats europees, polítiques i judicials han assistit aquest dilluns a la seu europea de les Nacions Unides (ONU) a Ginebra a un debat sobre els drets humans de Catalunya en el conflicte polític i judicial amb el estat. L’acte, titulat Regressió dels drets humans a Espanya, i organitzat per l’Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC), s’ha realitzat en paral·lel al Consell de Drets Humans de l’ONU (CDH), que celebra aquests dies la seva trenta-setena sessió ordinària.

L’exfiscal del Tribunal Suprem José Antonio Martín Pallín ha assegurat que quan l’alt tribunal impedeix a un diputat acudir al Parlament per acudir al ple d’investidura s’estarà produint “una invasió” del poder legislatiu per part del judicial.

“No seria admissible en cap sistema parlamentari europeu que un jutge pugui interferir en les decisions d’un parlamentari impedint-anar al Parlament, i té el precedent de Yoldi, pres per la seva pertinença a la banda terrorista ETA que el 1987 va poder sortir de la presó per presentar la seva candidatura a lehendakari, que no va prosperar.

El jurista ha defensat la feina del Tribunal Constitucional fins que va decidir criminalitzar una actuació parlamentària advertint als membres de la Cambra catalana sobre conseqüències de debatre i aprovar iniciatives independentistes, cosa que creu un atac a la divisió de poders.

Ha demanat diàleg per solucionar el conflicte polític català i ha asseverat que el TS, a més de no tenir mitjans per assumir la causa oberta pel procés sobiranista – “Només hi ha una secretària i dos funcionaris”, ha dit–, no és competent perquè hauria de resoldre la qüestió al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

 http://www.cataladigital.cat/2018/03/19/durissim-discurs-de-lexfiscal-jose-antonio-martin-pallin-durant-el-debat-a-lonu-sobre-catalunya-i-espanya/

La mateixa notícia a: http://elmon.cat/politica/martin-pallin-censura-ressorgir-lautoritarisme-espanya