27 de març del 2018

Suports a Puigdemont, als presos polítics i al respecte a la voluntat dels catalans arreu d'Europa. Petit recull del 25.03 al 05.04.2018Dos vídeos des d'Escòcia: Manifestació devant el consulat espanyol:

"No extradition to Spain - Edinburgh demo protesting the European Arrest Warrants issued by Spain"  
Protesters gather at the Spanish consulate in Edinburgh (63 N Castle Street) to oppose the extradition of Catalan politicians including Professor Clara Ponsatí, who has recently returned to her position at the University of St. Andrews. Rajoy's Spain is a rogue state within the EU.

>>  https://livestream.com/IndependenceLive/no-extradition-to-spain/videos/172342058


>>  25.03.2018 - Veus internacionals critiquen l’arrest de Puigdemont a Alemanya
·El principal partit de l'esquerra alternativa, Die Linke, en demana l'allibermament 
·El codirector de l’influent "Der Spiegel", Jakob Augstein ha piulat: ‘Alemanya no pot lliurar aquest home. El govern central espanyol vol resoldre un problema polític amb la policia i la justícia. No hi hem de col·laborar.’
·Un vice-president del parlament federal alemany, Wolfgang Kubicki, ha descartat una extradició de Puigdemont per rebel·lió. ‘A Alemanya no coneixem el delicte de “rebel·lió”, a diferència de l’estat espanyol’
·En el govern de coalició, són els socialdemòcrates del SPD els qui tenen la cartera de Justícia, amb la ministra Katarina Barley, però els analistes consultats coincideixen que no farà res que suposi posar en crisi el govern acabat de segellar, però també remarquen que a Alemanya la justícia és independent del poder polític. En aquest sentit, la decisió dependrà molt de si els delictes pels quals Espanya pretén extradir Puigdemont van acompanyats de proves.
·L’ex-ministre d’Exteriors d’Eslovènia, Ivo Vajgl, que ha titllat de ‘vergonyosa’ una cosa que considera una ‘cacera’ contra Puigdemont. L’ex-ministre ha advertit que la UE ‘no pot tancar els ulls davant la violació de les llibertats democràtiques i els drets humans a Espanya’.
·El líder de l’esquerra alternativa francesa, Jean Luc Mélenchon, que ha acusat Merkel d’empresonar Puigdemont, cosa que ha assegurat que representa ‘l’Europa de la policia contra la llibertat dels pobles’.