24 de març del 2018

Torra: ‘Ens volen muts, atemorits, a la presó i a l’exili, però ja no callarem perquè ja n’hi ha prou’


(Ha parlat amb un tó carregat d'emoció però sense voler inflamar a l'auditori, l'emoció era la del diputat Quim Torra. M'ha agradat molt. Cuca de Llum)




El diputat de JxCat recorda que hi ha gairebé mil represaliats i demana al bloc del 155 si volen convertir Catalunya en una 'presó enorme' 




24.03.2018 - Torn d'intervenció de 15 minuts a cada grup al Parlament:


Quim Torra, diputat de Junts per Catalunya, ha fet un discurs de denúncia de l’empresonament dels líders independentistes i una crida a no callar i lluitar contra aquesta situació. ‘Ens volen muts, silenciats, atemorits, fins i tot a la presó i a l’exili […], però ja no callarem més perquè ja n’hi ha prou’, ha dit.

Ha dit que el procés independentista havia fet ‘saltar en mil bocins els acròbates de la transició’ i que hi ha un estat ‘obsedit a destruir un procés democràtic i pacífic’. Torra s’ha demanat què han fet els líders independentistes per haver estat empresonats: ‘L’única cosa que han fet és el monstruós delicte de voler votar i fer el possible perquè la gent votés.’

Ha recordat també als grups de l’oposició que aquells que avui són a la presó han estat companys seus a la cambra catalana i ha criticat la ‘deshumanització’ dels partits de la coalició del 155. ‘Pensin un moment i, després d’esgarrifar-se, tornin a pensar-hi i a esgarrifar-se’, els ha retret.

Dirigint-se a Inés Arrimadas, Torra li ha etzibat: ‘Ens ha dit que respectem a tothom. Ahir mentre Marta Rovira marxava a l’exili, i cinc ciutadans entraven a la presó, el senyor Albert Rivera feia un piulet dient “El último que apague la luz”. És aquest el respecte que ens demanen?’.

Les ingerències judicials –ha dit– són un ‘atac directe’ a la sobirania del Parlament de Catalunya. I ha insistit que ‘l’operació “A por ellos” és un monstre amb desenes de caps’, entre els quals ha mencionat diversos poders de l’estat com la monarquia o la judicatura. Ha afegit que pocs es mouen per la superfície i que són les clavegueres que en van plenes. Torra ha explicat que l’estat ‘s’ensorra i cau a trossos’ i que és impossible de tapar la regressió i l’autoritarisme. Ha recordat que hi ha gairebé mil encausats per la repressió.

S’ha demanat si els partits del 155 volen convertir Catalunya en una ‘presó enorme’ i ha predit que la resolució del Comitè de Drets Humans de l’ONU d’ahir, en què exhortava Espanya a prendre les mesures necessàries per a garantir els drets polítics de Jordi Sànchez, és només la primera de les ‘moltes que vindran’ contra l’estat espanyol per les vulneracions de drets i llibertats fonamentals i les mentides i falsedats que construeix el Suprem en el judici polític contra l’independentisme. ‘Conjurem-nos per persistir i guanyar, perquè només si persistim i guanyem tornaran a ocupar el seu escó’, ha acabat.