5 d’abril del 2018

L’Audiència espanyola processa Trapero per sedició i organització criminalLamela també processa Pere Soler, Cèsar Puig i la intendent Teresa Laplana 05.04.2018 
La jutgessa de l’Audiència espanyola Carmen Lamela ha decidit processar el major dels Mossos d’Esquadra Joseph Lluís Trapero per organització criminal i dos delictes de sedició. La magistrada fonamenta les seves acusacions en les protestes del 20-S davant del departament d’Economia i el referèndum de l’1-O. Lamela, però, desestima acusar el cap dels Mossos d’un delicte de rebel·lió com ha fet el Suprem espanyol amb bona part del govern de Carles Puigdemont.

La jutgessa també processa per organització criminal i un delicte de sedició —pel referèndum de l’1-O— Pere Soler, ex-director dels Mossos, Cèsar Puig, ex-secretari general del departament d’Interior. D’altra banda, Lamela també processa a l’intendent Teresa Laplana per sedició per les protestes del 20-S.

La titular del Jutjat Central d’Instrucció 3 ha citat a tots els processats per a una declaració indagatòria el 16 d’abril a les 10 del matí, després de la qual es poden prendre mesures cautelars en contra seva.