4 d’abril del 2018

L’ex-ministre d’Exteriors eslovè Ivo Vajgl visita Puigdemont a Neumünster



L'eurodiputat liberal forma part de la plataforma pel diàleg entre la UEa i Catalunya, i que recentment va demanar que s'atorgués als presos polítics catalans el premi Sàkharov 

04.04.2018
Lex-ministre d’Exteriors d’Eslovènia i eurodiputat pel grup liberal, Ivo Vajgl, visita a partir de les 15 el president Carles Puigdemont a la presó de Neumünster, a Alemanya. Serà després que ho faci el vice-president de la mesa parlament, Josep Costa, i l’esposa de Puigdemont, Marcela Topor, que fins ara encara no l’havia pogut visitar. Tots dos van participar ahir en un sopar organitzat per l’ANC Hamburg. 

Vajgl sempre ha mostrat la seva simpatia pel procés català i recentment va formar part d’un grup de 56 diputats del Parlament Europeu que signava una carta conjunta per a demanar al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que aturés immediatament les accions repressives a Catalunya i comencés a fer un paper constructiu i a establir un diàleg amb les autoritats catalanes.

Vajgl també és portaveu de la plataforma pel diàleg entre la Unió Europea i Catalunya, i que recentment va demanar que s’atorgués als presos polítics catalans el premi SàkharovVa advertir que la UE ‘no pot tancar els ulls davant de la violació de les llibertats democràtiques i els drets humans a Espanya’ i que l’empresonament dels presos polítics és el ‘testimoni dubtós sobre l’estat de la democràcia a Espanya’.
https://www.vilaweb.cat/noticies/lex-ministre-dexteriors-eslove-ivo-vajgl-visita-puigdemont-a-neumunster/ 


La mateixa notícia: 
L'eurodiputat Ivo Vajgl, en un moment de l'atenció als mitjans de comunicació posterior a la seva reunió amb Carles Puigdemont a la presó de Neumünster. Foto: ACN
 




Notícia relacionada:
(això sí que faria mal a l'oligarquia de l'altiplà: no hi hauria distracció respecte allò que és important) 


04.04.2018 - Un diputat finlandès toca el moll de l'os a Espanya: sense futbol fins que doni una ''solució democràtica'' a Catalunya -
Demana a la FIFA desqualificar Espanya de competicions internacionals.

04.04.2018 -
El diputat finlandès Mikko Kärnä amb Carles Puigdemont davant el parlament finès. | CatalunyaDiari.cat

 

"La FIFA ja va advertir Espanya d'una possible expulsió del Mundial 2018", "

El diputat del partit del Centre de Finlàndia, Mikko Färnä, ha reclamat a la FIFA que Espanya sigui expulsada de totes les competicions internacionals fins que es trobi «una solució pacífica i democràtica a la crisi catalana».

«Els valors de la FIFA inclouen la justícia i la democràcia, i Espanya els ha de respectar», ha dit el diputat a través de Twitter..."