24 de maig del 2018

24.05.2018 - La policia espanyola desplega un nou espectacle mediàtic amb un macrodispositiu a Catalunya.

(Imatge de Nació Digital)

Amb filtracions i informacions contradictòries, poc abans de la sentència del cas Gürtel (corrupció del PP)

(La sentència sortirà aquest mateix dijous o demà, sembla. Necessiten distreure l'atenció.)

Aquest matí s’ha desplegat una operació de la policia espanyola a Barcelona, amb finalitats confuses. Seguint un patró que es repeteix en bona part d’aquest operacions al Principat, alguns mitjans de Madrid –entre els quals El Confidencial, El País i El Mundo– han començat a informar sobre una operació a Barcelona abans de les nou del matí, quan els agents encara no havien arribat als llocs on s’havien de fer els escorcolls. En els articles es parlava d’una investigació relacionada amb el desviament de deu milions d’euros per part del Departament d’Exteriors i l’Agència Catalana de Cooperació per a finançar el referèndum del primer d’octubre.

Enmig d’aquest bullici mediàtic, els mitjans també asseguraven que la policia preveia una trentena de detencions, entre els quals el diputat de Junts per Catalunya Francesc de Dalmases. Una informació que el director general de Comunicació del govern, Jaume Clotet, ha desmentit. ‘La cosa realment preocupant és que alguns mitjans ja ho expliquin, i per tant algú anticipa accions policials abans que es puguin produir’, ha piulat. Dalmases ha escrit aquest piulet:

 Llegiu tota la notícia a:
https://www.vilaweb.cat/noticies/la-policia-espanyola-desplega-un-nou-espectacle-mediatic-amb-un-macrodispositiu-a-catalunya/ 

......


Detingut l'expresident de la Diputació i una vintena de persones més en la macrooperació de la UDEF

(notícies de les 9:50)
Uns cinc-cents agents de la policia espanyola estan fent escorcolls arreu de Catalunya i es preveuen una trentena d'arrestos | S'investiga un presumpte frau de dos milions d'euros a través de l'ens públic a entitats de cooperació 

La Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la policia espanyola ha detingut almenys 22 persones en la macrooperació contra el presumpte desviament de fons públics de la Diputació de Barcelona. Entre els arrestats hi ha l'expresident de l'ens Salvador Esteve, segons ha pogut confirmar NacióDigital. El també exalcalde de Martorell per CiU ha estat traslladat a la comissaria de la Verneda, custodiat per dos agents de la policia espanyola.

Els agents també interroguen l'alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, al seu despatx, a la seu central de la Diputació. Fons de l'ens asseguren que no ha estat informat del motiu. 


Llegiu tota la notícia a:
https://www.naciodigital.cat/noticia/155607/detingut/expresident/diputacio/vintena/persones/macrooperacio/udef