15 de gener del 2021

Entrevista de la tv belga al President Puigdemont. Fa un any que va pendre possessió de l'escó d'eurodiputat.

captura de pantalla del video

 

15.01.2021

Puigdemont afirma a la televisió belga que “la justícia espanyola és hereva de la franquista”

Carles Puigdemont, que ha estat entrevistat aquest matí per Martin Buxant al canal de notícies belga  Les News 24, ha afirmat que Espanya és un país democràtic, però no és pas la democràcia més exemplar, i ha afegit que la justícia espanyola és hereva de la justícia franquista. El president a l’exili i eurodiputat ha volgut fer pedagogia per intentar fer entendre a l’audiència belga que la justícia espanyola està controlada per la dreta i la ultradreta.

Sobre el suplicatori del Suprem a l’eurocambra ha deixat clar que si volen aixecar-los la immunitat a ell i a Toni Comín i Clara Ponsatí “no és perquè ens facin un judici a Espanya, és perquè si ens extradeixen ens empresonin directament”. Ha explicat la situació dels presos polítics i ha recordat que Amnistia Internacional i Nacions Unides n’han demanat la llibertat.

També ha dit que a Bèlgica se sent bé i “protegit per l’estat de dret europeu” i que és conscient que haurà de treballar molt per poder tornar a Catalunya.

(https://www.larepublica.cat/noticies/politica/puigdemont-afirma-a-la-televisio-que-belga-que-la-justicia-espanyola-es-hereva-de-la-franquista/)

Clicar per veure el video amb l'entrevista, (en francés) al Pres. Puigdemont:

https://ja.cat/aV3Sc

 

El motiu inmediat de l'entrevista a la TV belga és aquest:


 

 Intormació relacionada:

>>   https://www.blogger.com/blog/post/edit/7384917703510261900/6066221346773984498