21 d’agost del 2021

Ampliació de l'aeroport, Rull s'oposa a l'ampliació del Prat i reclama protegir la Ricarda

 

 

L'exconseller demana no esperar a la negativa de la Comissió Europea per protegir l'entorn de l'aeroport

 

per NacióDigital, 9 d'agost de 2021
 
L'exconseller de Territori i Sostenibilitat Josep Rull s'ha mostrat contrari a allargar la tercera pista a l'aeroport del Prat i ha apuntat que no és una condició necessària perquè pugui ser un hub. En una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, ha assegurat que sí que són necessàries una terminal satèl·lit i la connexió ferroviària amb Reus i Girona però no l'ampliació de l'aeroport, que a més afectaria l'espai natural de la Ricarda.

En aquest punt, Rull ha apostat per preservar aquesta zona i ha remarcat que no cal esperar que arribi la negativa de la Comissió Europea al projecte per protegir-la. D'altra banda, ha avisat que és "altament improbable" que les instal·lacions arribin a ser un hub mentre siguin dins la xarxa d'AENA.
 
 
 A l'entrevista, l'exconseller no ha criticat l'acord entre el govern de la Generalitat i el de l'Estat, que de fet ha valorat positivament perquè creu que ha aconseguit "frenar" el "xantatge" d'AENA. "AENA deia o tot o res, o agafeu tot el paquet complet o ho sacrifiquem tot", ha dit, de manera que creu que ara Catalunya podrà tenir "lideratge". Rull, en canvi, s'ha mostrat molt crític amb AENA i ha assegurat que, mentre El Prat sigui dins la seva xarxa, no podrà ser un hub. De fet, ha afirmat que AENA ha convertit l'aeroport en "la T5 de Madrid".

Rull ha insistit que cal protegir l'espai natural del voltant de l'aeroport i ha augurat que, si el projecte afecta aquesta zona, la Comissió Europa no hi donarà l'aval. En aquest sentit, ha dit que no hauria de caldre que Europa ho impedeixi, sinó que Catalunya ho hauria de replantejar avançat.  L'exconseller ha recordat que a la llei de 1985 d'espais naturals ja es protegeix zones com la Ricarda i ha avisat que "no es pot incomplir". "La biodiversitat no és un afegit, és quelcom substancial al país", ha dit.
 
 
 

Taula de diàleg


Pel que fa a la taula de diàleg entre el Govern de la Generalitat i l'executiu espanyol, Rull ha demanat cautela i ha apostat per esperar a veure com es desenvolupen les primeres reunions. Segons l'exconseller, si el govern espanyol busca "anestesiar el projecte nacional" a través de la taula, els dirigents catalans ho notaran i podran buscar alguna alternativa. De moment, però, ha defensat seure a negociar per l'amnistia i l'autodeterminació i ha assegurat que ara mateix hi ha molta "cohesió" dins el Govern d'ERC i JxCat.
 
 
RESERVEU LA DATA: 19 SETEMBRE MANI EN CONTRA DE L'AMPLIACIÓ DE L'AEROPORT
 
 

 
 
 
--