22 d’agost del 2021

Independentisme, quines són ara les línies de treball. v.2

 
15.06.2021
 
1a línia)  Els 3 exiliats que són diputats al Parlament Europeu: Pres. Carles Puigdemont, i els Consellers Toni Comín i Clara Ponsatí. 
Fins avui 15.06.2021  han aconseguit exercir com a diputats, i ara com ara segueixen en plena  batalla legal. En efecte al regne d'Espanya els hi fan molta nosa. Han demanat que els hi llevin la inmunitat que tenen com a parlamentaris europeus i gràcies al partits (PP+PSOE+Vox) i socis europeus, es va aprovar en el ple d'aquest mes de maig, però, però... amb més de 400 vots en contra. No hi ha precedents d'un cas així. La nosa vé de les informacions sobre Catalunya no manipulades que poden escampar, hi ha moltes coses que el "Gobierno" de Madrid voldria que no se sàpiguen.

Els 3 diputats ho han recorregut, i de manera excepcional també, el tribunal els hi ha retornat la inmunitat, fins que es dicti sentència definitiva del seu cas.
 
 
TROBAREU  LES  NOTÍCIES D'AQUESTA LÍNIA  DE  TREBALL  NUMERADES  AL TÍTOL PER  PODER  SEGUIR-LES  MILLOR:
 
 
 
 
 
2a línia de treball)  Segueix la represió, ara centrada en: 
2.1- Els 2 Mossos que  vàren escortar el Pres. Puigdemont quan va fugir a Bruxel.les, i en el  viatge posterior a Finlàndia-Suècia-Dinamarca-Alemania a on va ser detingut i després alliberat.
 
 
 
2.2- Igualment, contra alts càrrecs de la Generalitat. Aquests dies es parla del Conseller d'Economia Mas Collell; és diu que no és independentista, no obstant això té multes enormes. Voleu signar a change.org?:
>>  Petició de change.org contra la persecució del Tribunal de Cuentas a Mas-Colell  - "
El cas de l’exconseller d’Economia Andreu Mas-Colell ja ha arribat a Change.org. Els ciutadans poden signar la petició que demana aturar la persecució que l’excap del Departament quan governava Artur Mas està patint perquè l’acusen de ser culpable del referèndum de l’1-O. La petició explica que “a les 18.000 pàgines de documentació del Tribunal no es veu cap vinculació directa en aquest referèndum” i es lamenta que segurament no hi haurà judici sobre aquesta qüestió... "  ( signeu si us plau)
 
 
(El PP controla el Tribunal de Cuentas, corrupció institucional,  màfia en esta pur)
 
 
Es parla de 3000 alts càrrecs que igualment patiran multes aplicades pel "Tribunal de Cuentas". 
 
Una de les "proves del cotó"  de la democràcia de qualitat és que els òrgans administratius formats per persones NO electes, no facin valdre la seva autoritat interferint als electes... Al "Tribunal de Cuentas" no hi ha cap jutge, només funcionaris amb proporció inusitada de lligams de parentiu  entre ells.
 
 
 

3era línia de treball)  La situació dels polítics empresonats. Els fan servir i són ostatges. No sé ja quants cops els hi concedeix el 3er grau (anar a la presó només a dormir) el tribunal penitenciari pertinent, però després el Tribunal Suprem ho ha recorregut i ells han de tornar al règim de presoner tancat a presó (jo diria que el T. Suprem no té competències sobre els presoners un cop ja ha dictat sentència...)  Pobres, quin greu.



4a línia de treball):  Aquestes són notícies importants perquè aclareixen la situació, però és una línia temporal. En efecte l'Oriol Junqueres des de la presó de Lledoners ha fet unes declaracions que han aixecat pols i butllofes en declarar-se públicament com NO independentista. >> (Junqueras: "La millor via és un referèndum pactat, d'altres no són desitjables"-07.06.2021) 
 
Nosaltres prou que ho vèiem, i fa molt temps, donc bé, ara ja és oficial. Crítica duríssima,  s'ho mereix, per Víctor Alexandre: 
 
 
En Jordi Sànchez n'ha fet de similars, els seus comencen a demanar-li que dimiteixi, és clar.
Molt enrenou, tothom diu la seva.  Serveixi això per esclarir el futur i saber exactament què pensen els líders polítics, aspecte molt bo. L'editorial d'en Bassas centra aquesta polèmica: 
 
TOT això just ara que el "Gobierno de España"  està rumiant de fer una "amnistia parcial" (?) (El Pres. Puigdemont ha piulat que no hi ha un figura  jurídica pel cas, però escoltim, això és Espanya...) Ara mateix ni el "Gobierno" sap com serà exactament. Ara de moment ho ha anunciat. Diumenge passat -fa dos dies-, és va manifestar la dreta a Madrid en contra (PP+Vox) i  fa temps perquè els espanyols es mentalitzin.
 
Donc ara que es parla d'amnistia  coincideix en el temps, veges quines casualitats, amb dues altres noves. Una és el molt probable dictamen a favor del recurs dels polítics catalans al TEDH (Tribunal Europeu de Drets Humans), a Madrid s'ho veuen venir  i  es  preparen.  
 
 
Tribunal Europeu de Drets Humans, amb seu a Estrasburg. Foto del seu web.


Si  el  TEDH dictamina que és legal posar unes urnes i fer un referèndum, i que la tremenda repressió policial no hauria d'haver existit... Aleshores els polítics empresonats han de sortir al carrer... Amb una "amnistia parcial" es renten una mica la cara, de cara enfora,  i mentrestant  potser seguiran portant als tribunals als 3000 funcionaris que van treballar per la independència. I també els que no hi van treballar, com en Mas Collell, que està perseguit per ser català: (https://www.vilaweb.cat/noticies/el-mon-academic-nord-america-fa-pinya-amb-mas-colell-contra-la-repressio-del-tribunal-de-comptes-espanyol/ ) (un extracte:  Escriu Alex Mas, fill seu "el (meu) pare ja era retirat quan es va organitzar el referèndum del 2017". I més endavant: D’ací a dues setmanes, la casa,0 la pensió i el compte bancari dels meus pares poden ser embargats per les autoritats de l’estat, sense haver fet el procés pertinent, deia Mas.

 
És clar, hi ha un segon     actor, aquest l'he llegit avui per primer cop: es tracta del dubte de si el regne d'Espanya  acompleix les condicions de país democràtic per poguer rebre les ajudes New Generation a fi d'activar l'economia d'Europa post-Covid. Continuarà.
  
 
 
5a línia de treball)Preparar el futur i tenir-ho tot a punt pel  moment en què es desbloqueigi la declaració d'independència. Vol dir "Consell per la República" i "Debat Constituent". Si us plau, participeu.