24 de setembre del 2021

Sardenya (2)- 24.09.2021 Puigdemont es detingut a Alger, Sardenya

ACTUALITZACIÓ  A LES 13:30h. DEL  DIVENDRES 24 SETEMBRE '21:
 
 Vilaweb informa:

 

 
 

24.09.2021

Els partits independentistes catalans fan pinya entorn de Puigdemont · El govern espanyol diu que respecta les decisions de la justicia · Partits sards convoquen una concentració en solidaritat amb el president Puigdemont, davant el Tribunal de Justícia

 

El president Carles Puigdemont ha estat detingut a l’Alguer, on havia de participar en l’Aplec Internacional de l’Adifolk i reunir-se amb el president de la regió autònoma de Sardenya i amb el síndic de l’Alguer. Ara resta pendent de passsar a disposició de la Cort d’Apel·lació de Sàsser, que és la competent per a decidir si el posen en llibertat o l’extradeixen. La defensa de Puigdemont ja ha anunciat que presentaria una demanda de mesures cautelaríssimes al TGUE.

L’advocat Gonzalo Boye i el conseller Toni Comín han comparegut a migdia per informar sobre l’última hora de la detenció del president. Podeu veure la compareixença ací: https://www.vilaweb.cat/noticies/puigdemont-detingut-alguer-reaccions/

 

 
>>  Actualització a les 11.00:
 
Hi havia policies espanyols en la detenció

Gonzalo Boye ha dit en declaracions a la cadena Ser que hi havia dos agents de la policia espanyola a l’aeroport de l’Alguer per a detenir Puigdemont. Ha dit que no hi havia pas cap control de fronteres, sinó que van adreçar-se directament a Puigdemont per a detenir-lo.

 

(Notícia de Vilaweb)  

 

______

 

Gonzalo Boye, advocat del president Carles Puigdemont, ha confirmat a VilaWeb que demanaran immediatament mesures cautelaríssimes al Tribunal General de la Unió Europea perquè restableixi totalment les immunitats que té com a eurodiputat i que li van ser llevades parcialment amb l’aprovació del suplicatori al Parlament Europeu.
 
 
 
Actualitzat fins les 13:30 del 24 setembre 2021
 
 
 
 
 
----