21 d’octubre del 2021

Els Pressupostos que NO s'executen. El Parlament fa sessions de control dels Pressupostos??

 








( L'ENGANYIFA  DE  LES  LLEIS  DE  PRESSUPOSTOS.

Cal recordar que la Llei de Pressupostos Generals de l'Estat  NOMÉS dóna permís a l'executiu a fer les despeses que es pactin aquell any.  L'executiu, en aquest cas el govern d'en Pedro Sánchez, té la facultat de decidir quines partides dels Pressupostos s'executen o no.  Aqui rau l'engany per tants de nosaltres!   
 
Tenim la tendència a pensar que si l'ampliació d'un hospital, o un tram de carretera, unes escoles...etc.,  han estat incloses als Pressupostos, donc estem salvats, allò és farà. I precisament no és així:  el 'Gobierno'  decideix què és fa o no. És a dir, fa servir el Pressupostos com arma política dues vegades com a mínim, una per incloure la partida, i la segona per executar-la efectivament
 
Succeiex molt sovint que per exemple un tram de carretera o de tren,  's'arrossegui' 10 anys als Pressupostos fins que per fi l'executin.   El  cas de l'ampliació de la N II a l'entrada de Girona pel sur-  va ser famós: cada any feien obres d'un tram petitíssim. Recordareu que els 4-5 alcaldes d'aquest tram: Caldes de Malavella, Franciach, Fornells, Aiguaviva... es van negar a assistir a l'inaguració amb el ministre d'Obres Públiques. Ben fet, dignitat! Cuca de Llum)



 
Post relacionats, per saber-ne més:
 
>>  La Comunidad de Madrid cobra l'impost de societats d'empreses que operen a tot Espanya,




__


---