20 d’agost del 2022

Josep Espar Ticó: "No tinc gaire dubtes que tornarem a pendre la iniciativa com a pais", entrevista per Pere Cardús







 




 
 
 
 
 
 
 
 

Lluís Llach: “Qui em va convèncer que amb l’estat espanyol no es podia negociar va ser Junqueras”

Entrevista a Lluís Llach per parlar sobre les últimes polèmiques que s'ha vist involucrat a les xarxes socials

VilaWeb
 
 
 
Txell Partal -  12.08.2022 -  Vilaweb
 
 

Aquestes darreres setmanes, Lluís Llach s’ha vist involucrat amb diverses polèmiques a Twitter. Lluny d’amagar-se o callar, Llach ens obre les portes de casa per explicar-se més enllà dels 280 caràcters que permet Twitter. Amb ell parlem de la situació actual de l’independentisme, com hem arribat fins aquí i què s’ha de fer a partir d’ara. Llach és dur amb els partits independentistes. Es mostra decebut. Especialment, amb Esquerra Republicana i amb Oriol Junqueras. “Em trobo que Junqueras ha fet un gir, i ara ells van en direcció contrària al que defensàvem tots plegats fa cinc anys.”

 

Sembla que cada vegada hi ha més crispació a les xarxes. Us preocupa que hi hagi aquest nerviosisme i aquests atacs dins l’independentisme?
—No és cap bon senyal. És una demostració que l’independentisme està molt tensat. Em sorprèn que una fotografia i la frase “m’ha fet pensar” tinguin aquestes conseqüències. Pensar és una cosa que hauríem de fer tots, contínuament. Ningú, ni de dretes ni d’esquerres, hauria de renunciar a pensar sobre qualsevol cosa. Els atacs? Els entenc fins a un cert punt. La gent d’Esquerra Republicana sempre m’ha vist com algú proper, i tenen tota la raó, però no estic d’acord amb la direcció que han agafat ara. I no sóc l’únic, i això fa que hi hagi molts de nervis. Saben que tenen un peu fora de lloc, o tots dos, segons com. Entenc que agafin qualsevol cosa per atacar-me. Jo tinc la consciència molt tranquil·la.

https://t.co/4fjU0KkDCz

 

 

___