11 de desembre del 2022

Supressió de la sedició 5 - CRONOLOGIA i llistat de notícies del debat i importància de la llei. (fins l'11 desembre'22)

 
 
Las Cortes, on es debatrà el projecte de llei de reforma del Codi Penal per suprimir la sedició, tal i com ha demanat la UE per harmonitzar les lleis. Però, però, s'aprofita l'avinentesa per endurir les penes de manifestació, amb un redactat diguem-ne confús, que podria aplicar-se a qualsevol tipus de manifestació no violenta.
(Foto de Vilaweb)

 
Aquesta llei és important perquè afectará a les penes dels consellers jutjats pel referèndum de l' 1-Octubre.2017 i molts altres ciutadans encausats durant les mobilitzacions d'octubre 2017
 

CRONOLOGIA DE LA DEROGACIÓ DE LA SEDICIÓ

D'aquesta reforma del Codi Penal fa molts mesos que s'en parla;  té una rotunda oposició de la dreta, i alhora, el gobierno té l'obligació de derogar la sedició com li ha demanat  la UE. Aquest és el link del buscador de notícies d'un diari, el deixo per mostra:        
 
 
 
NOTÍCIES PUBLICADES A LA CUCA DE LLUM  SOBRE  LA DEROGACIÓ DE LA SEDICIÓ:
 
S'ESTÀ PARLANT DE 3 PUNTS DE  REFORMA DEL  CODI  PENAL:
 
1- DEROGAR  EL  DELICTE DE SEDICIÓ, objectiu inicial.

2- crea un nou delicte de "desordres públics agreujats": ataca l’exercici de drets fonamentals per arbitrari. Aquest punt va ser reivindicat a la important manifestació a BCN del 06.12.2022, dia de la Constitució espanyola
 
3- ERC  parla darrerament de reformar el delicte de malversació de cabals públics en dos aspectes: si hi ha o no enriquiment personal, i també, incloure que sigui des de zero a 250.000€, fins ara no penalitzats.

 
 

 
 
>> Reforma de la sedició - S'està tramitant a las Cortes una llei nova sobre la supressió o reforma de la sedició. (11.12.2022)



>> El congrés espanyol rebutja les esmenes a la totalitat contra la reforma del codi penal
(01.12.2022)



 
 
 
 
 
>> 6.12.2022 dia de la Constitució espanyola, aprofitat per reivindicar Catalunya independent:  "Una manifestació molt important, un carrer que sap continuar" (la manifestació demana a ERC canvis en el projecte de llei de supressió de la sedició, doncs agreuja les penes per desordres públics sense violència)
 
 


 
(11.12.2022)
 
 
 
 
 
 
 
>> (continuarà l'actualització a mida que hi hagi més notícies. El gobierno de Sánchez vol aprovar aquesta llei abans d'acabar el 2022, és a dir, en el propers 15 dies. Això tot i que ara es parla de reformar un 3er punt, ho faran correns correns??)


 

__