24 de març del 2023

Dimarts es constitueix al Congrés la comissió de l'Operació Catalunya

 




Busca aclarir la implicació del govern de Rajoy i de caps policials en operacions de guerra bruta contra l’independentisme que van portar fins i tot a pressionar govern i bancs d’un país sobirà com Andorra

 

 24 març 2023 - El PuntAvui - - Barcelona

Dimarts es constituirà al Congrés dels Diputats la comissió d’investigació de l’Operació Catalunya que ha d’intentar treure l’entrellat de les operacions il·legals de guerra bruta contra l’independentisme i dirigents catalans liderades des del ministeri de l’Interior del govern del PP de Mariano Rajoy. El dia de constitució ha començat a comunicar-se avui als diputats dels grups parlamentaris que n’hauran de prendre part.
 
 
La comissió es constituirà dimarts 28 a dos quarts de dues del migdia segons ha decidit la Presidència del Congrés després que dimarts s’acabava el termini perquè els grups parlamentaris nomenessin els seus representants. Dimarts s’haurà de constituir la mesa de la comissió, decidir qui la presideix i elaborar un pla de treball i un calendari que hauria d’incloure un seguit de compareixences que els grups votaran. La proposta de creació de la comissió aprovada al setembre planteja investigar presumptes irregularitats que vinculen a alts càrrecs i comandaments policials, així com la seva relació amb possibles entramats privats o lobbies de pressió, la possible intromissió en la sobirania d’altres països i les connexions d’aquesta trama amb la denominada Operació Catalunya. De fet inclou des de la publicació de notícies falses com l’existència d’un compte corrent a Suïssa de Xavier Trias signada pels periodistes Eduardo Inda, Esteban Urreizteta i Fernando Lázaro a El Mundo o la intromissió del govern de Rajoy en la sobirania d’Andorra per aconseguir presumpta informació bancària de la família Pujol, Artur Mas o Oriol Junqueras tot provocant la intervenció de la Banda Privada d’Andorra (BPA) per un suposat blanqueig de diners que no s’ha demostrat en un fosc afer que està investigant la mateixa justícia andorrana.
 
En el cas andorrà i l’Operació Catalunya hi estan relacionats l’expresident espanyol Mariano Rajoy; l’exministre d’Hisenda Cristóbal Montoro; l’exministre de l’Interior Jorge Fernández Díaz; l’exsecretari d’Estat de Seguretat Francisco Martínez; l’exdirector de la Policia Ignacio Cosidó i l’excomissari Villarejo però també els màxims responsables policials del Cos de Policia Nacional.
 
 


__