24 de març del 2023

Catalangate: La missió l’Eurocambra es reunirà dimarts amb la comissió de Defensa per Pegasus via telemàtica

 


 

Després de la plantada als eurodiputats [que venien per informar-se sobre l'ús del programari Pegasus]  d’aquesta setmana [al Congreso], es trobaran via telemàtica

 

Després de la plantada d’aquesta setmana, la trobada entre la delegació de la comissió de l’Eurocambra que investiga l’us del programari espia Pegasus i la comissió de Defensa del Congrés ja té nova data. Com ha avançat l’ACN i ha confirmat El Punt Avui, serà dimarts que ve a dos quarts d’onze del matí quan podran fer la trobada que, sense previ avís, es van cancel·lar de facto dimarts, ja que els membres de la mesa de la comissió presidida pel diputat del PP José Ignacio Echániz no es van presentar a la sala on els eurodiputats els havien estat esperant durant més de dues hores. L’excusa va ser la moció de censura que s’estava debatent aquell dia a la cambra baixa espanyola, però la delegació europea va explicar després que se’ls havia assegurat que es podria celebrar la reunió en un recés de la sessió parlamentària.
 
 
Els eurodiputats que formen part de la delegació d’investigació del cas Pegasus van estar acompanyats dels diputats d’ERC Montserrat Bassa, Junts per Catalunya, Míriam Nogueras, En Comú Podem, Jaume Asens, i la CUP, Albert Botran, a més d’un representant del PNB. Bassa va declarar després que tornessin cap a casa amb les mans buides que així la comissió de l’Eurocambra havia pogut comprovat el tracte que dona el Congrés a l’afer de l’espionatge d’estat als polítics independentistes.
 
La reunió de la setmana vinent serà de forma telemàtica.


 
 
 
NOTÍCIES  RELACIONADES:
 

__