8 d’abril del 2023

La infermera catalanòfoba ha deixat de treballar a l’Hospital Vall d’Hebron v.2

 

  • Divendres la infermera va finalitzar el contracte i el Departament de Salut no li renovarà. Les possibles conseqüències disciplinàries queden suspeses

VilaWebLa infermera que es va enregistrar criticant “el maleït C1 de català” de la recepció de l’Hospital Vall d’Hebron va acabar divendres el seu contracte i deixarà de treballar-hi perquè el Departament de Salut ha decidit de no renovar-l’hi, segons que ha pogut saber en exclusiva VilaWeb.
 
 
 
 
 
 
Salut li havia obert un expedient, a principi de mes, per haver publicat el vídeo a les xarxes socials, en horari laboral i sense màscara, però no pas pel contingut catalanòfob de les declaracions. Al vídeo la infermera deia: “Per treure’ns les maleïdes oposicions, ens demanen el maleït C1 de català… el C1 de català.” L’expedient encara continuava en tramitació un mes després de la publicació del vídeo. Ara que la infermera deixarà de treballar a l’hospital, qualsevol conseqüència disciplinària resta suspesa
 


 
La polèmica ha reviscolat el debat sobre el requisit lingüístic per als professionals sanitaris. Ara com ara, el C1 de català, que equival a haver acabat l’educació secundària, tan sols és un requisit per als professionals sanitaris que volen esdevenir funcionaris, però no pas per a interins, ni per a residents ni estudiants en pràctiques. De moment, el govern no considera d’ampliar el requisit per a tots aquests grups, però ha dit que es valoraria si més endavant era convenient de rectificar-ho.
........................

‘EL PUTO’ C1 DE CATALÀ 


L’actitud de la infermera és fruit de segles de tractar el català com a llengua subordinada
Quanta gent gran va morir durant la covid en solitud i sense poder expressar-se en la seva llengua

A principis de març es va fer viral un vídeo que una infermera de l’hospital Vall d’Hebron va pujar a TikTok. En el vídeo es queixava d’haver d’acreditar el nivell “del puto C1 de catalán” per poder opositar al sistema sanitari català. I hi afegia: “Se’l traurà ma mare, perquè jo no me’l trauré, el C1 de català.” El requisit del català per opositar a l’administració de la Generalitat, als ens locals i als sistemes educatiu i sanitari fa més d’una dècada que existeix. El mateix succeeix a d’altres comunitats pel que fa a les seves llengües pròpies. El conseller Manel Balcells va piular que “actituds com aquesta són intolerables” i va anunciar que el Departament de Sanitat obriria un expedient a la infermera, a qui no s’ha renovat el contracte.

 

La caverna mediàtica, Cs i tots els de l’espanyolisme més ranci i retrògrad, del supremacisme nostàlgic d’un imperi perdut, de la “una, grande y libre” i de l’odi a les llengües i cultures peninsulars que no són la castellana van sortir en defensa de la “pobra infermera” atacada per “tota la Generalitat i els seus sequaços”, segons un tuit del 3 de març del president de Convivencia Cívica Catalana (sic, aquest és el nom, tot i que sembli impossible). Ho van fer en tromba a retreure el linxament de la jove infermera, per escampar les fake news més punyents a l’estil Pablo Casado (recorden allò que hi ha professors catalans que no deixen anar al bany els nens que parlen castellà i, com a càstig, els omplen de pedres les motxilles?), i, un cop més, denuncien els pèrfids objectius de l’independentisme, que comparen amb el nazisme, perquè pretén obligar els espanyols a aprendre el català. En definitiva, converteixen en víctima de les terribles hordes independentistes la infermera de la generació TikTok i en fan bandera per acusar i posar a la picota gairebé tot el sistema polític català (incloses les esquerres catalanistes del segle passat, responsables del pecat original de la immersió lingüística).
___