22 de juliol del 2007

Manifest de la Cuca de llum, 18 de juliol del 2007

Manifest de la Cuca de llum, 18 de juliol del 2007


Amics, han perdut el seny!

Monument. Temple. Obra d'Art. La Sagrada Família és Antoni Gaudí. Son els seus deixebles, com l'arquitecte Joan Bergós. És la perseverança dels qui l'han continuat fins avui, com l'arquitecte Jordi Bonet. És la passió que desperta als turistes que visiten Barcelona (*).

Sagrada Família,
ideal nostre.

Sagrada Família,
llum de la intel·ligència.

Sagrada Família,
llum de l'esforç.

Sagrada Família,
llum de la perseverança.

Sagrada Família,
llum de l'amor i de la pau.

Sagrada Família,
llum de l'espiritualitat.

Sagrada Família,
llum de tots els catalans,
llum universal, de tots els essers humans.

La “Cuca de Llum” és una iniciativa espontània del jovent i sense afiliació política.

Perquè hem sortit avui al carrer?
Per defensar el nostre patrimoni?
Per defensar 900 edificis i 20.000 habitatges amenaçats per un mal traçat?

Sí! Per defensar el que fa nosa a les administracions, sí.
En lloc d'estar construint el nostre futur, avui, toca protegir l'herència; la dels meus fills, i la dels teus fills.


Amics, han perdut el seny!

900 edificis -20.000 habitatges- afectats per un mal traçat. Edificis que funcionen bé, construïts segons les tècniques del seu temps, on no es va preveure un túnel d'aquestes dimensions. No es com de metro perquè es molt més ample, i a 30 m sota terra. Tots els immobles de l'Eixample plegats, formen un conjunt reconegut internacionalment gracies a La Pedrera, i a la Sagrada Família. Estudis amb seny alerten del perill a la seva integritat.

L'AVE mal traçat també afecta l'atractiu turístic i cultural de Barcelona, industria de la qual depenem enormement els joves. Tres motius fan d'aquesta ciutat un atractíu turístic, a mes del prestigi internacional que donen a Barcelona:

1.L'Arquitectura es el pincipal atractiu de turisme (*). Barcelona es Modernisme, per cert, promogut totalment per les iniciatives privades: les Acadèmies de Ciències, de Medicina, les Escoles de la Llotja, les escoles de disseny.

2.La Sagrada Família es visitada per 2,5 milions de turistes cada any (*). Sorpren que destacats gestors municipals promulgàren -en articles de premsa del 2002- que no es continués construint.

3.
Pels Jocs Olímpics del 1992 resultat de l´esforç conjunt de les Administracions i les iniciatives privades.


Amics, han perdut el seny!

El proper Divendres, el Ple de l'Ajuntament tenia que decidir si aturar el traçat. Per evitar-ho, el Consell de Ministres va driblar aprovant el projecte de l´AVE sense que el Ministeri de Foment hagi contestat encara cap de les al·legacions presentades per milers de ciutadans. Licitaran les obres sense haver escoltat les nostres queixes.

El Consell de Ministres ha aprovat el projecte just abans que el Ple de L´Ajuntament aprovi el seu rebuig. I la Generalitat ho consenteix amb el seu silenci.

No us estranya tanta pressa després d'anys de retard de l'AVE?


Amics, han perdut el seny!

La manca de respecte és absoluta. Si el traçat tirés endavant, ens desprestigiaríem per molts anys. Tant, que les generacions venideres ens diran “burros” de generació en generació.

La “Cuca de Llum” demanem al Excel·lentíssim Alcalde de Barcelona, el Sr. Jordi Hereu, i a l'honorable President de la Generalitat, Sr. José Montilla, tres accions immediates:

1. Suspendre l'actual traçat fent-lo passar per carrers amples, de mes de 20 metres.

2. Accelerar el traçat de l´AVE de mercaderies pel Vallès, essencial per la nostra industria, principal font d'autèntics llocs de treball altament qualificats pels nosaltres, els joves.

3. El reconeixement de que l´èxit de Barcelona prové en bona part d'aportacions personals centenàries, resultant en la Sagrada Família, la Pedrera, i la Casa Batlló. L'equilibri privat-públic ens dona empenta, dinamisme, finalment generant molts llocs de treball.


Necessitem que no ens frenin, i volem el suport que ens mereixem. No serem moguts!

Oh cuca de llum,
camina, camina...
llum que il·lumina el poble intel·ligent
i que algun dia il·luminarà -poder-
l'Administració, i a tots els seus gerents.
La Cuca de llum
La llum de la intel·ligència
info@cucadellum.org


(*) “Estadístiques de Turisme de Barcelona 2006” segons “Turisme de Barcelona”