22 d’octubre del 2007

Morlán no sap quan temps estaran tallades les línies de Rodalies


El responsable últim de tota aquesta obra de l´AVE es el promotor, o sigui el Ministerio de Fomento.A mes a mes en aquest cas, el Sr. Hereu i el Sr. Montilla hi tenen una implicació especial.En efecte, han tingut que (re)aprovar aquest projecte al demanar.lis el seu parer els seus companys de partit, ja que el partit Socialista goberna tant a l´Ajuntament de Barcelona, com a la Generalitat i a Madrid.

________________________


El responsable en última instancia de toda la obra del AVE es el promotor,es decir el Ministerio de Fomento. Pero en este caso, el alcalde de Barcelona Sr. Hereu y el President de la Generalitat Sr. Montilla tienen una implicación especial en el proyecto. En efecto, han tenido que (re)aprovarlo al pedirles su opinión sus compañeros de partido ya que el partido socialista gobierna tanto en en el Ayuntamiento de Barcelona, como en la Generalitat y en Madrid.


---------------------------------------------------------------------------------

dilluns 22.20.2007 - Ultima Actualització 16:41 hs

El secretari d'Estat d'Infraestructures, Víctor Morlán, ha dit que no pot concretar el temps màxim que estaran tallades les línies 2 i 10 de Rodalies: "Seran set, deu o catorze dies, perquè s'han de reobrir les línies amb les màximes garanties de seguretat.Morlán, a més, ha subratllat que no pensa dimitir del seu càrrec pels problemes que pateix el servei de Rodalies. El secretari d'Estat d'Infraestructures i el secretari de Mobilitat de la Generalitat, Manel Nadal, han afirmat que el servei de transport alternatiu posat en marxa per transportar als passatgers afectats pel tall de les línies de Rodalies C-2 i C-10 i la d'Anoia-Llobregat dels FGC ha funcionat "raonablement bé", malgrat que Morlán ha demanat disculpes pel funcionament del servei d'informació. Fins a les 11.00 hores d'avui, el tall de les línies de Rodalies ha afectat a 68 trens que cobreixen aquest servei i 19.935 viatgers, que han estat transportats en autobús. Entre Sant Vicens de Calders i Barcelona ha afectat a 4.085 persones i han hagut de substituir-se quinze trens, mentre que la llarga distància ha afectat a set trens i els 1.237 viatgers que viatjaven en ells han hagut de ser trasllats des de Tarragona a Barcelona en 26 autobusos.


Primeres aglomeracions
Les primeres cues i aglomeracions d'usuaris de Renfe han estat visibles aquest matí a l'estació d'enllaç de Renfe de Gavà (Baix Llobregat), on finalitza el servei de tren de la línia C-2 i s'han de prendre els autobusos alternatius per accedir a la ciutat de Barcelona. Paral·lelament, el trànsit a Barcelona ha augmentat un 10%.

Els usuaris han sortit dels trens que arriben a Gavà des de Sant Vicenç de Calders amb la freqüència d'un dia laborable i han de fer cua per accedir fins als autobusos, cap a on són dirigits per informadors de la companyia ferroviària, en un ambient d'indignació entre sostinguda i resignada després de tants mesos d'anomalies. Un dels problemes que s'han trobat avui alguns usuaris de Renfe que han d'utilitzar per primera vegada com a mitjà alternatiu els autobusos ha estat que alguns dels conductors d'aquests vehicles procedeixen d'altres ciutats de l'Estat i no coneixen els recorreguts habituals, per la qual cosa s'han produït retards

Nombrosos viatgers també han plantejat el fet que el bitllet de tren es paga igual que sempre i Renfe "incompleix el seu contracte" amb els usuaris en oferir un servei de menor qualitat i ple de dificultats, segons els comentaris que han constatat els periodistes a les estacions de Sants i Gavà.

Les carreteres d'accés des del Baix Llobregat cap a Barcelona, com l'autovia de Castelldefels i l'autopista del Garraf, registren importants retencions d'uns onze quilòmetres a l'altura d'El Prat de Llobregat mentre les rondes de Dalt i Litoral que circumden la ciutat comtal també estan molt plenes de vehicles, han indicat fonts del Servei Català de Trànsit.

La línia Llobregat-Anoia de FGC perd gairebé un 20% de clients a causa de la interrupció del servei. Gairebé un 20% de viatgers ha deixat d'utilitzar aquest dilluns al matí el servei de trens d'FGC a la línia Llobregat-Anoia, durant el primer dia laborable després de la interrupció d'aquesta línia entre les estacions de plaça Espanya i l'Hospitalet.

de: l´Avui http://www.avui.cat/article/tec_ciencia/9514/morlan/no/sap/quant/temps/estaran/tallades/linies/rodalies.html