24 de febrer del 2009

L´ Estat no te diners per la Sagrera, ...ni per Catalunya en general vaja. Quines altres infrastructures NO es faran per pagar la Sagrera?


La història del TAV al pas per Catalunya és tan patètica que ben bé podria tractar-se de l'últim gran episodi del model de relació actual entre Espanya i Catalunya. La negligència i la mala fe juntes que ha demostrat l'Estat en la construcció del tram de TAV que prioritàriament necessita Catalunya (la connexió entre el País Valencià i la Catalunya del Nord) seria suficient per dir prou i trencar la dependència política i administrativa de Catalunya amb l'Estat.

Primer de tot hi ha el retard de prop de vint anys. En els últims vint anys (des del famós AVE Madrid-Sevilla) (1992 ) Catalunya ha anat perdent riquesa i qualitat de vida en el rànquing europeu. Hem mantingut la fama de territori ric, però la realitat ens ha convertit en un territori amb uns índexs de pobresa preocupants. I una de les pitjors calamitats és passar per ric sense ser-ne.

.... Els únics aspectes que s'han tingut en compte són aquells que tenien a veure amb les plusvàlues (al situar les estacions) ....

A Barcelona no queda clara l'afectació que el TAV tindrà per a la Sagrada Família i per a alguna illa de cases en concret. A Girona, el viaducte que s'havia d'enderrocar ara no se sap si s'enderrocarà. L'ús per a mercaderies del TAV tampoc no està ben previst.

I finalment, de moment, sembla que ara no hi ha diners per fer les obres de l'estació de la Sagrera, i el conseller Joaquim
Nadal ha dit que s'hauran de pagar a compte de les inversions de l'Estat previstes en l'Estatut.

Aquesta notícia no ens hauria de sorprendre: per fer el TAV a Catalunya l'Estat mai no ha tingut diners (no n'ha volgut tenir, vaja). I el que no sabem és si aquests diners que ara s'invertiran a compte a la Sagrera deixaran d'invertir-se en altres obres públiques. Vaja, que no ho sabem; sí que ho sabem: serà exactament així.

L'Estat té el fre de mà posat a Catalunya des de sempre des que es va iniciar la democràcia. No ens tornen els diners que ens recapten, quan ens els tornen ens els tornen tard i menys dels que ens toquen.
de: El Punt. dilluns, 23 de febrer de 2009 - "L'Estat descarrila a Barcelona "- JOSEP MARIA PASCUAL.


A la Sagrera, es treballa en la construcció del túnel de l'AVE i en el desviament de les vies de Rodalies, però els treballs es fan amb l'amenaça de la manca de finançament.

El pressupost per construir l'estació intermodal de la Sagrera és de 592 milions d'euros, dels quals el Ministeri de Foment preveia obtenir-ne més del 60%, 369 milions, amb el benefici de la venda dels hotels i oficines que es faran al damunt de l'estació.

Però en l'actual context de crisi econòmica, hi havia el perill de no obtenir prou diners de l'operació immobiliària per completar el finançament de l'obra. Davant d'aquest escenari, l'Ajuntament de Barcelona havia demanat a Foment que assumís el cost total de l'obra, que ara anirà a càrrec de les inversions previstes a l'Estatut.
de: 3cat24.cat, 22-02-2009



altres noticies sobre l´estació de la Sagrera i l´enllaç del Perthus publicades a la Cuca de Llum:
Adif tiene en dieciséis tramos de la línea del AVE Barcelona-Girona en obras 19-02-09

ACS exige a Fomento que le indemnice por los retrasos del AVE a Francia 13-02-09

Preguntan sobre la Sagrada Familia/AVE tanto A Gallego (PP) como P Macías (CIU) en la Comisión de Fomento, Congreso - vídeo 19-02-09 Los diputados insistieron en la construcción de la estación de Sagrera y en el túnel transpirenaico.