13 de març del 2009

Túnel del AVE - Barcelona, Carta al Director enviada per una veïna que suporta les obres a diferents diaris

Sóc María, una veïna del carrer Mallorca/Clot que pateix les obres de l'AVE a contracor.

Des de que va començar l'obra estem soportant els sorolls, les vibracions, la pols, el tall als accesos als parkings sense previ avís... però tot i aixó ho soportem, resignants, però ho soportem!

Tanmateix, estem a arribant a punts extems, bàsicament pel tema dels errors d'obra i dels sorolls.


Pel que fa al sorolls: la concessionàra de l'obra treballa des de les 7 del matí fins més enllà de les 10 de la nit. Però el pitjor de tot és que el soroll de les gran perforadores, grues de gran tonatge i formigoneres arriben més enllà de les 10 de la nit. La qual cosa impedeix que els veïns que estem a menys de 3 metres de l'obres puguem fer una vida normal com qualsevol veí de Barcelona, així com parlar dintre de casa amb un tó normal, descansar o llegir un llibre en hores tarda-nit, i sobre tot que els nostres nens pugin dormir. Això ja s'està convertint en un tema de salut.

Però a més a més el 5/3/09, sense previ avís, van estar treballant fins a les 23.15 hores amb els corresponents sorolls de les grues de gran tonatge i formigoneres, que feia insoportable el estar-hi a casa i per suposat dormir (inclosos els meus nens). Emprenyada per la situació, personalment vaig trucat a un dels responsables de l'obra, i mentres jo em queixava pels sorolls envers la hora (11.00 de la nit) aquest senyor es prenia una cervessa en un bar tot comentant-me que estaven treballant per la nostra seguretat (arrel de la inundació que van provocar en el parking) ja que abans estava la seguretat de les persones que la meva salut i la de la meva família. Cosa que encara m'ha deixat molt més angoixada!... Això vol dir que no estem segurs?

Pel que fa els errors, el propassat dilluns 2/3/09 van inundar d'aigua i fang el parking del carrer Mallorca. Segons ells el parking està mal construït i la culpa no és d'ells sinó que no hi unes aristes que no consten en els plànols. I jo em pregunto, Quina seguretat prèvia prenen?, Sempre actuaràn igual?, S'ha de fer el forat per desprès arreglar-ho, treient importància als perjudicis que puguin ocasionar als veins?. Encara i així els veïns ens vam mobilitzar, i a corre-cuita, vam retirar els cotxes afectats ajudant-nos uns als altres per evitar "mals majors". Hores d' ara assumeixen totes les despeses, però encara he tingut que soportar escoltar que si els de l'obra van treballar tota la nit per acondicionar de nostre parking perquè no hem de soportar els sorolls fins més enllà de les 11 de la nit, si és un tema de seguretat. I ara comencen les filtracions...

Això fa una por... és increible!.

Així doncs em va quedar molt clar: els veins no comptem per res. Les obres han de continuar!, peti qui peti!.


I en definitiva, ens veiem abocats sense remei a suportar qualsevol excès comès per la concessinària de l'obra, tant pel que fa la seguretat dels edificis, i per tant de les persones que hi vivim, com pels soroll que em de suportar en hores intempestives. No existeix cap voluntat per part de ningú, començant per la concesionària i acabant per les administracions públiques (ADIF, Ajuntament de Barcelona ...) de conciliar obra i veins. És de vergonya!

Seva atentament, María


(Si algú vol coneixer aquesta veïa, jo faré el contacte)

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola!!
Sóc una veïna de la Sagrera afectada també per les obres! Només vull dir que respecte a les queixes d'aquesta veïna pel soroll i les vibracions, ha de saber que l'empresa està obligada a fer un control diari del soroll. Ara, s'haurà de queixar als caps d'obra! Si ningú fa saber el seu malestar a la pròpia empresa, aquesta no es mourà. A Sagrera arrel de les queixes, ho hem aconseguit.
Res més. Ánims!

Una abraçada a tots els afectats.
Mercè